Goede doelen

Iedereen telt mee bij de Nationale Loterij!

Wij maken dromen waar, steunen sporters, helpen culturele initiatieven groeien en creëren samen kansen. Zo steunen we meerdere projecten en initiatieven per jaar. Mede dankzij jou want telkens als je speelt, help je dus ook anderen!
De Nationale Loterij steunt elk jaar vele goede doelen. Onze verslaggever ging op bezoek bij enkele verenigingen om meer te weten te komen over hun prestaties en de hulp die zij bieden aan mensen in nood. Ontdek alles wat dankzij jou mogelijk is! Nationale Loterij, meer dan spelen.

ANBN

Met de steun van de Nationale Loterij kan ANBN de steun vooral gebruiken om vrijwilligers te vormen, want het is zeer belangrijk dat zij goed weten hoe ze lotgenoten kunnen opvangen.

Payoke

Dankzij de spelers van de Nationale Loterij kan Payoke slachtoffers van mensenhandel en -smokkel, opvangen en begeleiden naar een nieuw, veilig leven in België.

BOIC

Dankzij haar spelers steunt de Nationale Loterij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité.  De atleten zoals Nina Derwael zijn volop bezig met hun voorbereidingen op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Geleidehonden

Dankzij de steun van alle spelers van de Nationale Loterij, kan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden ongeveer 8 honden per jaar opleiden. De steun wordt ook gebruikt voor de algemene werking, waaronder ook de voorzieningen voor de pleeggezinnen. Zij nemen de pups vrijwillig voor een jaar in huis, en het BCG zorgt ervoor dat zij niets tekort komen.

 

Alzheimer Liga

Dankzij de steun van alle spelers van de Nationale Loterij kan de Alzheimer Liga een reeks activiteiten aanbieden om patiënten, verzorgers, gezinnen en professionals te helpen. Daarnaast kon de Liga een bewustwordingscampagne opzetten rond hun hulplijn zodat mensen rechtstreeks hun vragen kunnen stellen aan een ervaringsdeskundige.

Be Vocal

Dankzij de steun van alle spelers van de Nationale Loterij, beschikt het koor over een financiële steun zodat de leden zowel in het binnen- als buitenland kunnen repeteren en optreden. Met de centjes kunnen ze ook video’s maken om zo hun activiteiten te tonen aan de rest van de wereld.