Als VIP naar Reuzenommegang Katuit in Dendermonde

7/08/2019

Katuit: een reuze-fijn evenement en nog leuker als VIP!

Dendermonde? Valt die naam, dan denkt iedereen meteen aan het Ros Beiaard dat om de 10 jaar een tochtje maakt door de stad. Daarop is het nog wachten tot 24 mei volgend jaar, maar zo lang hoeven de liefhebbers van folklore niet op hun honger te blijven:  zoals elke laatste donderdag van augustus – dit jaar dus op 29 augustus – trekken de drie historische Gildereuzen, Indiaan, Mars en Goliath, binnenkort weer dansend door de stad, als hoofdrolspelers in hun eigen ommegang Katuit.

De Katuit van dit jaar blikt onder meer terug op drie ‘historische’ edities van de Ros beiaardommegang én vooruit naar die van volgend jaar. Katuit is dan ook heel wat meer dan zo maar een zomerse wandeling van drie reuzen.

Het is integendeel een feeëriek totaalspektakel met méér dan 1.000 figuranten, met als kers op de taart een schitterend luchtvuurwerk. Niet voor niets dus zijn de 3 Gildereuzen en hun Ommegang sinds 2015 erkend als UNESCO-werelderfgoed!

Elk jaar verdringen zich dan ook vele duizenden enthousiaste toeschouwers langs de omloop en op de Grote Markt, waar de indrukwekkende apotheose plaats vindt. 

En dankzij Lottery Club kan je dit onvergetelijke schouwspel dit jaar meemaken vanop de spreekwoordelijke eerste rij. De warmste club van het land  reserveerde voor haar leden inderdaad 2 x 2 zitjes in de tribune op de Grote Markt, met nog een voorbehouden parkingsplaats en een receptie in het stadhuis erbovenop…

Iets voor jou? Beantwoord dan snel onderstaande vraag, duim voor wat geluk bij de schiftingsvraag en win zo’n duo-ticket!

Aanmelden

Opgelet! Je Lottery Club account is niet gelijk aan je e-lotto.be account.  
Lid worden

Ik ben al lid maar ik heb nog geen online account

Je schreef je in bij Lottery Club via een papieren formulier en je hebt nog geen online account?

Nog enkele clicks en jouw inschrijving is volledig!

Rond hier uw inschrijving af