Bezoek met Lottery Club boeiend Belgisch oorlogserfgoed

2/06/2020

75 jaar na bevrijding van België en einde van WO2

Dit jaar herdenkt ons land de 75ste verjaardag van de bevrijding van België en het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het War Heritage Institute draagt bij tot deze herdenkingen. Op verschillende sites in het hele land houden ze op een publieksvriendelijke manier de herinnering aan deze gebeurtenissen van oorlog en vrede levend. Deze instelling beheert 6 sites die rond oorlogserfgoed draaien, en dankzij Lottery Club, de warmste club van het land, kan je er daar met z’n vieren één gratis van bezoeken.

De belangrijkste site is het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis (beter bekend als het Legermuseum) in het Jubelpark in Brussel.
Verder zijn er het Breendonk Memorial (Fort van Breendonk) in Willebroek, in WO2 een berucht opvangkamp van de nazi’s; de Site Gunfire in Brasschaat, de bakermat van de Belgische artillerie, en de Dodengang in Diksmuide, een gerestaureerde Belgische loopgraaf uit WO1.

En last but not least zijn er dan nog de Commandobunker op de Kemmelberg, een perfect bewaarde, uiterst geheime site die kadert in de Koude Oorlog, en de Bastogne Barracks, een interpretatiecentrum voor WO2 in Bastenaken.

Wil je graag eens op bezoek op één van deze sites? Neem dan vlug deel aan onderstaande wedstrijd en doe een gooi naar één van de 15 geschenkbonnen voor telkens 4 personen die in de prijzenpot zitten voor wie de wedstrijdvraag juist beantwoorden en het antwoord op de schiftingsvraag het dichtst benaderen. 

Je kan deelnemen tot 3 juli om 9 uur.

Succes!

Aanmelden

Opgelet! Je Lottery Club account is niet gelijk aan je e-lotto.be account.

Lid worden