Ga naar hoofdcontent

ALS Liga: ontmoetingsweekend voor patiënten en hun gezin

Hoop, transparantie en solidariteit 

De ALS Liga is een nationale organisatie die strijdt tegen amyotrofische laterale sclerose, ook wel gekend onder de naam “ziekte van Charcot”. Hun belangrijkste taak is financiële middelen verzamelen om medisch onderzoek te stimuleren want tot op vandaag is er helaas nog geen efficiënte behandeling. 

De ALS Liga vraagt jaarlijks ondersteuning aan de Nationale Loterij en haar spelers voor het organiseren van haar ontmoetingsmomenten voor patiënten met ALS. Tot op heden hebben zij steeds beroep kunnen doen op deze waardevolle steun om de patiënten er even tussenuit te laten gaan, in een omgeving die is aangepast aan hun specifieke behoeften. Aan de hand van gevarieerde activiteiten kunnen ze zich samen met hun gezin ontspannen, hun ervaringen en traject delen, maar ook steun en troost vinden bij elkaar.

Reportage van de ALS Liga

Marie-Christine kreeg bijna vier jaar geleden de diagnose ALS. Dagelijks ging zij de strijd aan tegen deze ziekte en bleef zich creatief inzetten om ALS de wereld uit te helpen. Samen met haar man genoot Marie-Christine jaarlijks van de contactmomenten van de ALS Liga.