Ga naar hoofdcontent

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde bouwt nieuwe onderzoekslabo’s.

Moderniteit ten dienste van wetenschappelijk onderzoek
Het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen speelt een centrale rol op het gebied van vooruitgang en wetenschappelijke innovatie op wereldschaal. Het staat met name bekend om zijn onderzoek naar hiv, malaria en tuberculose.

In 2020 lanceerde het ITG tal van onderzoeksprojecten rond de COVID-19-pandemie, zowel op lokaal niveau als met partnerinstellingen in het zuiden. Het Instituut kreeg ook een nieuw ultramodern insectarium om de strijd tegen opkomende infectieziekten voort te zetten. Deze nieuwe onderzoeksruimte huisvest insecten die potentieel virussen kunnen overdragen en bijzondere aandacht van de onderzoekers verdienen. Daarnaast heeft het ITG dankzij de subsidies van de Nationale Loterij een nieuw hoogbeveiligd laboratorium ingericht: hier wordt toponderzoek gedaan naar tuberculose, de ziekte die in 2019 meer dan één miljoen dodelijke slachtoffers maakte. Zowel het insectarium als tbc-laboratorium zijn uniek in de wereld en trekken internationaal onderzoek aan. 

Reportage van het Instituut voor Tropische Geneeskunde
Bouke leidt ons rond in het hoogbeveiligde laboratorium van het Instituut voor Tropische Geneeskunde en licht toe welk onderzoek er wordt gevoerd. Een reportage die je niet mag missen!