Ga naar hoofdcontent

Kansen voor Jong Talent!

Dankzij de steun van onze spelers kunnen we niet alleen dromen verwezenlijken, maar ook jong Belgisch talent een duwtje in de rug geven. Daarom zijn we trots om dit jaar partner te zijn van twee sprankelende evenementen: de Bosacademie en het Jonge Makers Festival (als onderdeel van het Festival van de Architectuur). Deze platforms hebben zich bewezen als ware springplanken voor opkomende Belgische kunstenaars, waaronder de getalenteerde Justin Dirkx en Ayrton Eblé.

Met een missie om cultuur toegankelijk te maken voor iedereen, fungeert de Bosacademie als een oase van artistieke ontdekkingen voor opkomend Belgisch talent. Het is niet alleen een atelier voor degenen die hun eerste stappen zetten in de wereld van kunst, maar ook een podium voor creatieve ondernemers om hun eigen projecten te verwezenlijken.

Dit jaar gaat de Bosacademie een samenwerking aan met de Nationale Loterij, waarbij ze jong en opkomend talent de kansen bieden die ze verdienen. De sprankelende energie van dit artistieke knooppunt weerspiegelt onze toewijding aan de groei en bloei van kunst in België. Tegelijk onderzoekt het Jonge Makers Festival tijdens het Festival van de architectuur de verkenning van publieke ruimtes.

Hier komen kunst en innovatie samen, vertegenwoordigd door de visionaire geesten als Justin Dirkx en Ayrton Eblé. Deze twee jonge kunstenaars hebben de publieke ruimte geherdefinieerd door gebruik te maken van alledaagse objecten zoals verkeersborden, bouwhekken en wegmarkeringen.

Hun meeslepende installatie brengt vragen naar voor die ons uitdagen om verder te kijken dan de oppervlakte: Waar liggen de grenzen van het speelveld? Wie heeft de autoriteit om de regels te bepalen? Hoe creëer je een omgeving waarin individuele vrijheid harmonieus samengaat met een collectief gevoel van veiligheid?

De opmerkelijke installatie van Justin Dirkx en Ayrton Eblé is voortgekomen uit een participatief project tijdens hun residentie in Het Bos. Het inspireerde de artiesten tot dit baanbrekende project, waarin ze de traditionele interpretaties van publieke ruimtes uitdagen en herdefiniëren. Hun installatie nodigt iedereen uit om deel te nemen aan een dialoog over ruimte, vrijheid en collectieve ervaring.

Mis deze kans niet om de artistieke toekomst van België te ontdekken. Bezoek de installatie van Justin Dirkx en Ayrton Eblé in DE SINGEL tijdens het Festival van De architectuur, dat plaatsvindt van Dinsdag 5 september tot Zondag 10 september in Antwerpen.

Samen met de Bosacademie en het Jonge Makers Festival brengen we zo een ode aan Belgische creativiteit, durf en de onbegrensde mogelijkheden van ons eigen jong talent.