Goede doelen van het eindejaar

  
Zoals steeds in deze periode van het jaar ondersteunt de Nationale Loterij met trots diverse maatschappelijk getinte acties om een sprankeltje geluk te geven aan wie zich niet meteen een feestelijk eindejaar kan veroorloven.

In december 2017 ontvangen een aantal verenigingen een financieel duwtje in de rug. Een overzicht:

Pelicano  

In het kader van Music for Life, steunt de Nationale Loteij "Pelicano". Pelicano wil op een duurzame manier de strijd aangaan tegen kinderarmoede in België. Ze zetten zich dagelijks in om ervoor te zorgen dat elk Belgisch kind de kansen krijgt waar het recht op heeft.

Meer info

Opération Noël Magique 

Overlaad de kinderen die kerstmis moeten vieren in het ziekenhuis met cadeautjes. Eén klik volstaat. Deze actie loopt in december en is zo simpel als wat: selecteer een ziekenhuis en per keuze gaat er 1 euro in de pot voor de aankoop van kerstcadeaus.

Meer info

Gospel for Life 

De vzw Gospel for Life organiseert 13 concerten waarin 800 koristen vrijheid en verdraagzaamheid uitzingen. De opbrengst van deze concerten wordt geschonken aan verscheidene organisaties werkzaam in de sociale sector. 

Meer info

Kerstconcert Dana Winner 

Link, het Laakdals Inclusie Netwerk voor Kinderen, organiseert dit jaar een kerstconcert met Dana Winner. Deze vzw geeft kosteloze ondersteuning aan kinderen met leerproblemen in het gewone basisonderwijs. 

Meer info

Relais Social du Pays de Liège

Le Relais Social du Pays de Liège strijdt tegen sociale uitsluiting, armoede en dakloosheid. De steun van de Nationale Loterij maakt het mogelijk voedselpakketten te schenken aan minderbedeelde gezinnen, zodat die ook eindejaar kunnen vieren. 

Meer info

Kerstdiner

Curieus Turnhout organiseert opnieuw een gratis kerstdiner voor alleenstaande 65-plussers. Curieus is een netwerk vol enthousiaste vrijwilligers en ambassadeurs. Helden die dag in dag uit mensen de ruimte willen geven om elkaar te ontmoeten en initiatieven versterken die dat reeds doen. 

Meer info

Edelweiss

De vzw Edelweiss organiseert een namiddag voor minder-validen met een feestmaaltijd, een show en een  ‘karaoke dansant’ en met als apotheose een bezoek van Sinterklaas. Dankzij de bijdrage van de Nationale Loterij worden er zo sociale contacten mogelijk gemaakt voor deze mensen.

Brugse Kerstloop

Op 8 december 2017 kan je opnieuw dwars door het feestelijk verlichte, sfeervolle centrum van Brugge lopen. Dit jaar staat de Brugse Kerstloop in het teken van verschillende projecten voor het goede doel.

Meer info

Solidanza

Solidanza is een niet te missen dans-event van Handicap International. Het staat voor een dag vol pret voor iedereen, personen met en zonder handicap, jong en oud, ervaren dansers en gelegnheidsdansers…

Meer info

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden