Francofolies de Spa: ontdek de Franstalig muziekscène!

  • 28/05/2017

De Francofolies de Spa is een muziekfestival in het pittoreske stadje Spa. Het festival zet vooral klinkende namen uit de Franstalige muziekscene in de schijnwerper en wordt jaarlijks gehouden in juli. 


Gedurende vijf dagen gaat Spa dan ook uit de bol op voornamelijk Franstalige muziek. Het festival volgde in 1994 het Festival International de la Chanson Française op. Het adopteerde de naam van de Francofolies van La Rochelle. De Francofolies de Spa groeiden uit tot een swingend festival met meer dan 200.000 bezoekers. Dit maakt het een van de grootste muziekfestivals in België. 

De line-up van het festival is een fusion van geroutineerde vedettes en aankomend talent. Franse chansons, rock, pop, electro, hip-hop, slam…alle muziekstijlen ontmoeten elkaar in een gezellige ambiance. Ideaal voor een publiek van alle leeftijden dat tuk is op nieuwe ontdekkingen.

Festival profiel

Wanneer? van 20 tot 23 juli
Waar? Binnenstad Spa

Hoeveel?
  • Van 30,50 € voor een dagje in het Village Francofou en tot 63,50 € voor een concert op het Pierre Rapsat podium.
  • Een Francopass kost €156,50

Artiesten?
Officiële website? www.francofolies.be

Activiteiten Nationale Loterij

De Win for Life-stand is the place to be! Er staan talloze geschenken op jou te wachten bij de Win for Life-stand. Knip je festivalbandje af, ontvang een kraslot en sleep misschien wel een prachtig cadeau in de wacht. 

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden