Meer fun en minder ‘pijntjes’ tijdens de festivals

De Nationale Loterij ondersteunt al vele jaren het Rode Kruis. Dankzij deze steun is het Rode Kruis aanwezig op het merendeel van de festivals. Zij gaven ons alvast enkele tips om deze zonder kleerscheuren bij te wonen.

1. Voorzie een ‘survival kit’

Het Rode Kruis is altijd in de buurt, maar moedigt je toch aan om een ‘survival kit’ mee te nemen, met daarin enkele pleisters, muggenmelk, een geneesmiddel tegen diarree, indigestie en een kater. Vergeet ook niet je zonnecrème, petje of hoed, voor als de zon tevoorschijn zou komen. Deze zaken kunnen soms echt de redding bieden op een festival.

2. Was je

Het kan heel 'basic’ lijken, maar soms kom je festivalgangers tegen die uren in de wind stinken… Het is niet altijd ‘grote chic’, maar er zijn kraantjes waar je je kunt opfrissen en je tanden kan poetsen. Van ondergoed en T-shirt wisselen, wordt ook sterk aanbevolen… zeker als je wil scoren.

3. Bescherm je

Je kunt op festivals al eens leuke ontmoetingen meemaken. Maar ondanks het gevoel van vrijheid dat er in de lucht hangt, is het toch altijd beter om je te beschermen. Condooms worden op verschillende stands gratis uitgedeeld. Profiteer ervan!

4. Drink er nog eentje!

Ok, dit klinkt je misschien als muziek in de oren, maar we hebben het hier natuurlijk niet over bier. Neem voldoende water mee op weg naar het festival, maar ook ter plekke is het van groot belang om water te drinken. Zo raak je na een aantal dagen van ongezond eten, veel zon, weinig slaap en veel alcohol niet uitgedroogd.

5. Kijk waar de Rode Kruis-tent zich bevindt

Zo win je kostbare tijd als er iets mis zou gaan. Er hangen eerstehulpposters, gesponsord door de Nationale Loterij, op alle zomerfestivals. Nog een tip: download de festivalapp waarmee je alle praktische info krijgt in real time.

Andere nuttige tips vind je op de site van Rode Kruis


Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden