Goede doelen

Iedereen telt mee bij de Nationale Loterij! Wij maken dromen waar, steunen sporters, helpen culturele initiatieven groeien en creëren samen kansen. Zo steunen meerdere projecten en initiatieven per jaar. Mede dankzij jou want telkens als je speelt, help je dus ook anderen!

Child Focus

Dankzij haar spelers ondersteunt de Nationale Loterij Child Focus sinds de oprichting ervan, 20 jaar geleden. Naast financiële ondersteuning helpen wij ook bij de verspreiding van haar opsporingsberichten, via de schermen in onze verkooppunten en delen we campagnes zoals die tegen kinderporno en zijn we betrokken bij sensibiliseringsacties tegen de gevaren van internet-gebruik. Iedereen telt mee: ons gemeenschappelijk objectief! 

BOIC

Samen met onze spelers maken we dromen waar, en steunen we sporters. Ook het BOIC kan rekenen op onze steun. De Belgische topatleten worden door het BOIC geselecteerd en worden in optimale omstandigheden naar de Olympische Spelen gestuurd om er maximaal te presteren met respect voor alle olympische waarden.

anbn

ANBN

De Nationale Loterij en haar spelers maken het mogelijk dat ANBN op verschillende plaatsen in Vlaanderen activiteiten kan aanbieden én dat ze hun vrijwilligers daarbij kunnen ondersteunen. Want informeren en praten over eetstoornissen (anorexia, boulimia, Binge eating,...) is geen kinderspel. #iedereenteltmee

De Nationale Loterij steunt PAG-ASA - Goede doelen

PAG-ASA

Pag-Asa in Brussel, Payoke in Antwerpen en Sürya in Luik zijn de drie gespecialiseerde opvangcentra in België, ondersteund door de Nationale Loterij, voor slachtoffers van mensenhandel. De doelstelling van PAG-ASA is tweeledig: het verschaffen van humanitaire bijstand aan de slachtoffers en meewerken aan de strijd tegen mensenhandel.

Android 34 verleent steun aan gehandicapte kinderen

Android 34

Android 34 wil via het project Octopus, kinderen met een amputatie of met een beperking aan de onderste of bovenste ledematen, recht geven op een kwalitatief hoogstaande prothese.Music Fund - Nationale Loterij

Music Fund

Met steun van de Nationale Loterij zamelt de humanitaire organisatie Music Fund, muziekinstrumenten in die na herstelling een tweede leven krijgen in Afrika, het Midden-Oosten en Centraal-Amerika. Music Fund leidt er ook instrumentenherstellers op en wisselt didactische vaardigheden uit.

 

Keten van hoop

In sommige landen krijgen kansarmen kinderen geen toegang tot kwalitatieve gezondheidszorg : Keten van hoop belgië vecht tegen deze geboren onrecht. Keten van hoop ondersteunt ziekenhuizen, geeft opleidingen aan hun personeel, geneest en opereert kinderen.


Goede doelen: Pelicano - Nationale Loterij

Pelicano

Dankzij haar spelers, steunt de Nationale Loterij, in het kader van Music for Life Pelicano. Pelicano is een organisatie die op een duurzame manier de strijd wil aangaan tegen kinderarmoede in België. Ze zetten hen dagelijks in om ervoor te zorgen dat elk Belgisch kind de kansen krijgt waar het recht op heeft : gezonde leefomstandigheden, voldoende voedsel, degelijk onderwijs en een zinvolle vrijetijdsbesteding. #iedereenteltmee

sponsoring nationale loterij

De Nationale Loterij steunt Pink Ribbon - Nationale Loterij

Pink Ribbon

De Nationale Loterij steunt Pink Ribbon, de nationale organisatie die de strijd aangaat met borstkanker door middel van diverse projecten om de zorgverstrekking aan de patiëntes te verbeteren en hun algemene levenskwaliteit te verhogen.

De Nationale Loterij ondersteunt Artsen zonder Grenzen - Goede doelen - Nationale Loterij

Artsen Zonder Grenzen

De Nationale Loterij is er trots op dankzij haar spelers Artsen Zonder Grenzen te kunnen ondersteunen in haar hulpverlening aan de slachtoffers van gewapende conflicten, epidemieën, pandemieën of andere rampen, in Venezuela, in Soedan en op nog zoveel andere plaatsen. 

De gezinsbond - Nationale Loterij

Veilig online

De Nationale Loterij steunt het project veilig online van De Gezinsbond, die organiseert modules voor kansengroepen over internet en privacy, games, cyberpesten, online relaties en seksualiteit.

Music Fund - Nationale Loterij

Music Fund

Met steun van de Nationale Loterij zamelt de humanitaire organisatie Music Fund, muziekinstrumenten in die na herstelling een tweede leven krijgen in Afrika, het Midden-Oosten en Centraal-Amerika. Music Fund leidt er ook instrumentenherstellers op en wisselt didactische vaardigheden uit.

 

de Nationale Loterij steunt het project Een kind, een boom via de VZW Ammarage - Nationale Loterij

Een kind, een boom

Dankzij haar spelers kan de Nationale Loterij via de VZW Ammarage steun bieden aan het project ‘Een kind, een boom’ in Niger. Dit project leert  aan de kinderen om een boom te planten en hen op deze manier bewuster van hun eigen toekomst. Het project is de perfecte combinatie van onderwijs, milieu en Economische kansen.

Goede doelen: de Nationale Loterij steunt de Rode Kruis

Rode Kruis

De Nationale Loterij steunt al vele jaren het Rode Kruis. Dankzij deze steun is het Rode Kruis onder andere aanwezig op het merendeel van de zomerfestivals. Wist je dat tijdens Rock Werchter maar liefst 1500 vrijwilligers zich vier dagen lang inzetten en iedere dag meer dan 1200 interventies uitvoeren. Om alvast niet in de ziekenboeg te belanden tijdens de festivals, volgen wij hun tips!

Music Projects for Belgium

Music Projects for Belgium

De Nationale Loterij steunt Music Projects for Belgium, een vzw die zo’n 30 à 40 kwaliteitsvolle concerten van klassieke muziek organiseert voor de kinderen van de gemeenschapscentra en scholen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De focus ligt daarbij op het ervaren van muziek. De concerten worden gevolgd door een gedachtewisseling of een workshop met de muzikanten.

Goede doel : clinidogs - iedereen telt - Nationale Loterij

Clinidogs

Dankzij haar spelers, kan de Nationale Loterij voor het eerst Clinidogs steunen. Clinidogs brengt gratis een bezoek aan rust- en verzorgingstehuizen, gaat langs bij opvangcentra voor volwassenen en kinderen met een beperking of springt binnen bij je thuis. Een glimlach door de knuffel van een hond, daar draait het allemaal om.

Goede doel : clinidogs - iedereen telt - Nationale Loterij

Doucheflux

De Nationale Loterij is trots "DoucheFLUX", dankzij haar spelers te kunnen steunen. DoucheFLUX is een dagcentrum te Brussel en biedt de volgende diensten aan, aan de meest hulpbehoevenden: douches, een wassalon, lockers en Medische en psychosociale zorgvelening. Doucheflux wil mensen waardigheid, energie en zelfvertrouwen geven om grote en kleine stappen te zetten in het leven, de straat te verlaten of niet weer dakloos te worden.

De Nationale Loterij ondersteunt de acties van Dierenartsen Zonder Grenzen - Goede doelen - Nationale Loterij

Dierenartsen Zonder Grenzen

De Nationale Loterij ondersteunt de acties van Dierenartsen Zonder Grenzen in Rwanda, waar de dierengezondheidszorg vaak ontoereikend is. Door het vee te verzorgen en de productie te verbeteren, strijdt Dierenartsen Zonder Grenzen samen met de lokale bevolking tegen honger en armoede.

Koningin Elisabethwedstrijd - Nationale Loterij

Koningin Elisabethwedstrijd

De Nationale Loterij steunt de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd en draagt zo bij tot de lancering van de carrière van internationaal jong muziektalent.

NRDB - goede doel - Nationale Loterij

NRDB

De Nationale Loterij steunt de Nationale Raad voor dierenbescherming die groepeert een vijftigtal verenigingen en asielen die in België actief zijn op gebied van dierenwelzijn. De NRDB organiseert elk jaar een aantal activiteiten teneinde de levensomstandigheden van de dieren te verbeteren, waaronder sensibilisatiecampagnes, petities, deelname aan werkgroepen van het dierenwelzijn...


Joachim Gérard - Belgian Paralympic Committee

Belgian Paralympic Committee

De Nationale Loterij steunt het Belgian Paralympic Committee een topsportequivalent van de Olympische Spelen voor sporters met een fysieke, visuele of verstandelijke handicap. Joachim Gérard (op de foto) won een bronzen medaille tijdens de Paralympische Spelen in Rio.

Be Gold - Nationale Loterij

Be Gold

De Nationale Loterij steunt het project "Be Gold" dat jong sporttalent helpt om hun ultieme droom te verwezenlijken: een olympische medaille op zak!

Humanitair engagement is voor de Nationale Loterij altijd al heel belangrijk geweest

Trias

Humanitair engagement is voor de Nationale Loterij altijd al heel belangrijk geweest. Bv. in Burkina Faso investeert de overheid niet in landbouwvoorlichting. De rijstboeren nemen daarom het heft in eigen handen, met technische steun van Trias ngo en financiële steun van diverse partners, waaronder de Nationale Loterij.

de nationale loterij ondersteunt het pan europe netwerk (pesticide action network)

Pesticide Action Network (PAN) Europe

De Nationale Loterij ondersteunt het PAN Europe netwerk en zijn acties ten voordele van het gebruik van alternatieven voor pesticiden.

Belgisch centrum voor geleidehonden

Belgisch Centrum voor Geleidehonden

De Nationale Loterij investeert in de aankoop en opleiding van puppies om slechtzienden te helpen. Sinds 1990 worden er bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (BCG) honden opgeleid.

Apopo

De Nationale Loterij steunt Apopo, een NGO die door het trainen van ratten levens redt. Dankzij hun ontwikkelde reukorganen kunnen deze knaagdieren worden ingezet bij humanitaire projecten zoals het detecteren van tuberculose en het onschadelijk maken van landmijnen.

De Nationale Loterij steunt Dokters van de Wereld

Dokters van de wereld

Nationale Loterij steunt Dokters van de Wereld, een internationale medische niet-gouvernementele organisatie (ngo). De Nationale Loterij investeert in de Medibus, een kabinet op wielen, daarmee gaan ze op zoek naar de meest kwetsbare mensen die niet (meer) tot in onze zorgcentra raken.

De Nationale Loterij draagt bij tot het project Minipop

Minipop

De Nationale Loterij draagt bij tot Minipop, een project van de vrienden van de MUG die leraars en leerlingen leert hoe je aan cardiopulmonaire reanimatie moet doen en hun pedagogisch materieel ter beschikking stelt. Zowat 1900 leraars en opvoeders en 40.000 jongeren zijn ondertussen al gevormd om levens te redden.

De Nationale Loterij steunt “Een brug tussen twee werelden”, een sociaal programma van De Munt

Een brug tussen twee werelden

De Nationale Loterij steunt “Een brug tussen twee werelden”, een sociaal programma van De Munt dat muziek, zang en opera toegankelijk maakt voor mensen die het leven kwetsbaar heeft gemaakt op economisch (werkloosheid, armoede), sociaal (immigratie, analfabetisme, isolement) of medisch (langdurige ziekte, psychiatrie) vlak.


De Nationale Loterij steunt vzw Take Off - goede doelen - Nationale Loterij

Take Off

De Nationale Loterij steunt vzw Take Off. Die stelt gratis informatica-materiaal ter beschikking van zieke kinderen. Via Skype kunnen die zo vanuit het ziekenhuis of van thuis uit de lessen volgen die ze anders zouden missen en contact houden met hun klasgenoten.

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden