Goede doelen

Iedereen telt mee bij de Nationale Loterij! Wij maken dromen waar, steunen sporters, helpen culturele initiatieven groeien en creëren samen kansen. Zo steunen meerdere projecten en initiatieven per jaar. Mede dankzij jou want telkens als je speelt, help je dus ook anderen!

NRDB - goede doel - Nationale Loterij

NRDB

De Nationale Loterij steunt de Nationale Raad voor dierenbescherming die groepeert een vijftigtal verenigingen en asielen die in België actief zijn op gebied van dierenwelzijn. De NRDB organiseert elk jaar een aantal activiteiten teneinde de levensomstandigheden van de dieren te verbeteren, waaronder sensibilisatiecampagnes, petities, deelname aan werkgroepen van het dierenwelzijn...


Joachim Gérard - Belgian Paralympic Committee

Belgian Paralympic Committee

De Nationale Loterij steunt het Belgian Paralympic Committee een topsportequivalent van de Olympische Spelen voor sporters met een fysieke, visuele of verstandelijke handicap. Joachim Gérard (op de foto) won een bronzen medaille tijdens de Paralympische Spelen in Rio.

Humanitair engagement is voor de Nationale Loterij altijd al heel belangrijk geweest

Trias

Humanitair engagement is voor de Nationale Loterij altijd al heel belangrijk geweest. Bv. in Burkina Faso investeert de overheid niet in landbouwvoorlichting. De rijstboeren nemen daarom het heft in eigen handen, met technische steun van Trias ngo en financiële steun van diverse partners, waaronder de Nationale Loterij.

De Nationale Loterij steunt “Een brug tussen twee werelden”, een sociaal programma van De Munt

Een brug tussen twee werelden

De Nationale Loterij steunt “Een brug tussen twee werelden”, een sociaal programma van De Munt dat muziek, zang en opera toegankelijk maakt voor mensen die het leven kwetsbaar heeft gemaakt op economisch (werkloosheid, armoede), sociaal (immigratie, analfabetisme, isolement) of medisch (langdurige ziekte, psychiatrie) vlak.


Be Gold - Nationale Loterij

Be Gold

De Nationale Loterij steunt het project "Be Gold" dat jong sporttalent helpt om hun ultieme droom te verwezenlijken: een olympische medaille op zak!

de nationale loterij ondersteunt het pan europe netwerk (pesticide action network)

Pesticide Action Network (PAN) Europe

De Nationale Loterij ondersteunt het PAN Europe netwerk en zijn acties ten voordele van het gebruik van alternatieven voor pesticiden.

De Nationale Loterij steunt de Koningin Elisabeth wedstrijd

Koningin Elisabethwedstrijd

De Nationale Loterij steunt de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd en draagt zo bij tot de lancering van de carrière van internationaal jong muziektalent.

Belgisch centrum voor geleidehonden

Belgisch Centrum voor Geleidehonden

De Nationale Loterij investeert in de aankoop en opleiding van puppies om slechtzienden te helpen. Sinds 1990 worden er bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (BCG) honden opgeleid.

De Nationale Loterij steunt Dokters van de Wereld

Dokters van de wereld

Nationale Loterij steunt Dokters van de Wereld, een internationale medische niet-gouvernementele organisatie (ngo). De Nationale Loterij investeert in de Medibus, een kabinet op wielen, daarmee gaan ze op zoek naar de meest kwetsbare mensen die niet (meer) tot in onze zorgcentra raken.

De Nationale Loterij draagt bij tot het project Minipop

Minipop

De Nationale Loterij draagt bij tot Minipop, een project van de vrienden van de MUG die leraars en leerlingen leert hoe je aan cardiopulmonaire reanimatie moet doen en hun pedagogisch materieel ter beschikking stelt. Zowat 1900 leraars en opvoeders en 40.000 jongeren zijn ondertussen al gevormd om levens te redden.

Apopo

De Nationale Loterij steunt Apopo, een NGO die door het trainen van ratten levens redt. Dankzij hun ontwikkelde reukorganen kunnen deze knaagdieren worden ingezet bij humanitaire projecten zoals het detecteren van tuberculose en het onschadelijk maken van landmijnen.

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden