Goede doelen

Iedereen telt mee bij de Nationale Loterij! Wij maken dromen waar, steunen sporters, helpen culturele initiatieven groeien en creëren samen kansen. Zo steunen meerdere projecten en initiatieven per jaar. Mede dankzij jou want telkens als je speelt, help je dus ook anderen!

Brailleliga

Dankzij haar spelers steunt de Nationale Loterij de Brailleliga waardoor blinden en slechtzienden over een Daisy-lezer kunnen beschikken om audioboeken en opgenomen muziek te kunnen beluisteren op een digitale drager op het gewenste ritme. #Iedereenteltmee

Goede doelen: de Nationale Loterij steunt de Rode Kruis

Rode Kruis

De Nationale Loterij steunt al vele jaren het Rode Kruis. Dankzij deze steun is het Rode Kruis onder andere aanwezig op het merendeel van de zomerfestivals. Wist je dat tijdens Rock Werchter maar liefst 1500 vrijwilligers zich vier dagen lang inzetten en iedere dag meer dan 1200 interventies uitvoeren. Om alvast niet in de ziekenboeg te belanden tijdens de festivals, volgen wij hun tips!

Child Focus

Dankzij haar spelers ondersteunt de Nationale Loterij Child Focus sinds de oprichting ervan, 20 jaar geleden. Naast financiële ondersteuning helpen wij ook bij de verspreiding van haar opsporingsberichten, via de schermen in onze verkooppunten en delen we campagnes zoals die tegen kinderporno en zijn we betrokken bij sensibiliseringsacties tegen de gevaren van internet-gebruik. Iedereen telt mee: ons gemeenschappelijk objectief! 

BOIC

Samen met onze spelers maken we dromen waar, en steunen we sporters. Ook het BOIC kan rekenen op onze steun. De Belgische topatleten worden door het BOIC geselecteerd en worden in optimale omstandigheden naar de Olympische Spelen gestuurd om er maximaal te presteren met respect voor alle olympische waarden.

anbn

ANBN

De Nationale Loterij en haar spelers maken het mogelijk dat ANBN op verschillende plaatsen in Vlaanderen activiteiten kan aanbieden én dat ze hun vrijwilligers daarbij kunnen ondersteunen. Want informeren en praten over eetstoornissen (anorexia, boulimia, Binge eating,...) is geen kinderspel. #iedereenteltmee

De Nationale Loterij steunt PAG-ASA - Goede doelen

PAG-ASA

Pag-Asa in Brussel, Payoke in Antwerpen en Sürya in Luik zijn de drie gespecialiseerde opvangcentra in België, ondersteund door de Nationale Loterij, voor slachtoffers van mensenhandel. De doelstelling van PAG-ASA is tweeledig: het verschaffen van humanitaire bijstand aan de slachtoffers en meewerken aan de strijd tegen mensenhandel.

Android 34 verleent steun aan gehandicapte kinderen

Android 34

Android 34 wil via het project Octopus, kinderen met een amputatie of met een beperking aan de onderste of bovenste ledematen, recht geven op een kwalitatief hoogstaande prothese.Music Fund - Nationale Loterij

Music Fund

Met steun van de Nationale Loterij zamelt de humanitaire organisatie Music Fund, muziekinstrumenten in die na herstelling een tweede leven krijgen in Afrika, het Midden-Oosten en Centraal-Amerika. Music Fund leidt er ook instrumentenherstellers op en wisselt didactische vaardigheden uit.

 

Keten van hoop

In sommige landen krijgen kansarmen kinderen geen toegang tot kwalitatieve gezondheidszorg : Keten van hoop belgië vecht tegen deze geboren onrecht. Keten van hoop ondersteunt ziekenhuizen, geeft opleidingen aan hun personeel, geneest en opereert kinderen.


sponsoring nationale loterij

De Nationale Loterij steunt Pink Ribbon - Nationale Loterij

Pink Ribbon

De Nationale Loterij steunt Pink Ribbon, de nationale organisatie die de strijd aangaat met borstkanker door middel van diverse projecten om de zorgverstrekking aan de patiëntes te verbeteren en hun algemene levenskwaliteit te verhogen.

Goede doel : clinidogs - iedereen telt - Nationale Loterij

Clinidogs

Dankzij haar spelers, kan de Nationale Loterij voor het eerst Clinidogs steunen. Clinidogs brengt gratis een bezoek aan rust- en verzorgingstehuizen, gaat langs bij opvangcentra voor volwassenen en kinderen met een beperking of springt binnen bij je thuis. Een glimlach door de knuffel van een hond, daar draait het allemaal om.

Joachim Gérard - Belgian Paralympic Committee

Belgian Paralympic Committee

De Nationale Loterij steunt het Belgian Paralympic Committee een topsportequivalent van de Olympische Spelen voor sporters met een fysieke, visuele of verstandelijke handicap. Joachim Gérard (op de foto) won een bronzen medaille tijdens de Paralympische Spelen in Rio.

Be Gold - Nationale Loterij

Be Gold

De Nationale Loterij steunt het project "Be Gold" dat jong sporttalent helpt om hun ultieme droom te verwezenlijken: een olympische medaille op zak!

Belgisch centrum voor geleidehonden

Belgisch Centrum voor Geleidehonden

De Nationale Loterij investeert in de aankoop en opleiding van puppies om slechtzienden te helpen. Sinds 1990 worden er bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (BCG) honden opgeleid.

De Nationale Loterij steunt Dokters van de Wereld

Dokters van de wereld

Nationale Loterij steunt Dokters van de Wereld, een internationale medische niet-gouvernementele organisatie (ngo). De Nationale Loterij investeert in de Medibus, een kabinet op wielen, daarmee gaan ze op zoek naar de meest kwetsbare mensen die niet (meer) tot in onze zorgcentra raken.

De Nationale Loterij draagt bij tot het project Minipop

Minipop

De Nationale Loterij draagt bij tot Minipop, een project van de vrienden van de MUG die leraars en leerlingen leert hoe je aan cardiopulmonaire reanimatie moet doen en hun pedagogisch materieel ter beschikking stelt. Zowat 1900 leraars en opvoeders en 40.000 jongeren zijn ondertussen al gevormd om levens te redden.

De Nationale Loterij steunt “Een brug tussen twee werelden”, een sociaal programma van De Munt

Een brug tussen twee werelden

De Nationale Loterij steunt “Een brug tussen twee werelden”, een sociaal programma van De Munt dat muziek, zang en opera toegankelijk maakt voor mensen die het leven kwetsbaar heeft gemaakt op economisch (werkloosheid, armoede), sociaal (immigratie, analfabetisme, isolement) of medisch (langdurige ziekte, psychiatrie) vlak.


De Nationale Loterij steunt vzw Take Off - goede doelen - Nationale Loterij

Take Off

De Nationale Loterij steunt vzw Take Off. Die stelt gratis informatica-materiaal ter beschikking van zieke kinderen. Via Skype kunnen die zo vanuit het ziekenhuis of van thuis uit de lessen volgen die ze anders zouden missen en contact houden met hun klasgenoten.

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden