Grootste EuroMillions winnaar in ons land ooit!

 • 12/10/2016
Op 11 oktober wist een speler meer dan 168 miljoen euro te winnen met EuroMillions. Het is de grootste Jackpot ooit in België gewonnen.

Ontdek de vijf meest gestelde vragen (en antwoorden) over ons winnaars:

 1. Iemand wint het grote lot. Wat zijn de stappen die hij/zij moet ondernemen om zijn winst te innen?
  Je komt hierover meer te weten in ons artikel 'Parcours van een winnaar'.
 2. De Nationale Loterij onthult enkel details over de identiteit van de miljonairs. Hoe gaat dat in zijn werk?
  Winnaars verkiezen steevast anoniem te blijven. We begrijpen evenwel de interesse van de Belgen in het feit dat iemand plots en door het toeval miljonair wordt. We vragen letterlijk wat de winnaar wenst bekend te maken en wat wij aan de pers mogen meedelen: vb leeftijd, geslacht, favoriete film, bestemming van de winst.... Het is aan de winnaar zelf om daar al dan niet gedetailleerd antwoord op te geven. We houden ons aan deze gegeven informatie en geven dus ook enkel deze vrij.
 3. Houden grote winnaars contact met de Loterij ? 
  Dat hangt af van winnaar tot winnaar. In het begin is er regelmatig contact - met de cel winnaarsbegeleiding is dat - maar vaak wordt dat later omgezet in sporadisch contact. Na enkele jaren horen we ook soms niets meer van de winnaars. Anderen durven nog wel eens een kaartje sturen van op vakantie of vertellen dat ze het goed stellen. Dat is fijn om te horen.
 4. Wat is het belangrijkste advies voor grote winnaars?
  Helemaal in het begin: blijf rustig, blijf kalm en doe niets overhaast. Na enkele dagen komen de voeten van onze winnaars vanzelf op de grond. Meestal ontvangen de collega's van de cel winnaarsbegeleiding gelukkige mensen die echt eindelijk geloven dat ze met de Jackpot aan de haal gingen. Ze mogen gerust ook genieten van dat bijzonder moment.
 5. Gaat er een procentje van de miljoenenwinst naar de medewerkers van de Loterij?
  Neen, de winst is integraal voor de winnaar. Er gaat geen enkel eurocentje naar iemand anders dan de winnaar zelf. En zo hoort dat.
 
vrijdag 19 oktober

zo’n € 49.000.000 *
te winnen

zo’n € 49.000.000 * te winnen
vrijdag 19 oktober

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden