En de recordwinst van 168 miljoen euro gaat naar … Brussel!

  • 13/10/2016
Waardering
  • Niet interessant
  • Matig
  • Goed om weten
  • Tof!
  • Fantastisch!

Bij de EuroMillions-trekking van dinsdag 11 oktober 2016 heeft een Belg ruim 168 miljoen euro gewonnen. Hij was de enige winnaar in de hoogste rang die de vijf juiste nummers en de twee juiste sterren had aangekruist. Het is de eerste “grote winnaar” sinds het trekkingsspel EuroMillions in september van dit jaar vernieuwde. Het is meteen ook een recordwinst en dus de grootste EuroMillions winnaar in België ooit. 


Amper 2 dagen na de Euro Millions-trekking van dinsdag 11 oktober maakte de gelukkige  recordwinnaar zich kenbaar bij de Nationale Loterij. Het gaat om een man, een 45 plusser uit de regio Brussel die al 10 jaar met EuroMillions speelt. Een trouwe speler dus, aangezien het spel in 2004 het levenslicht zag. Onze winnaar houdt van thrillers, wist hij ons te vertellen. Met de fabelachtige 168 miljoen euro gelukswinst wist hij het allemaal ook even spannend te houden voor al onze spelers, onze verkooppunten … Hij speelde in een verkooppunt in het Brusselse, kruiste zijn eigen 5 cijfers en 2 sterren aan en wist zo voor de bewuste trekking van 11 oktober als enige winnaar in rang 1 uit de bus te komen: 

“ Ik kon het haast niet geloven. Ik werd me pas bewust van de grootte van de winst, thuis, achter mijn computer, bij het nakijken van de resultaten op de website”.  

Onze winnaar verklapte ons ook nog dat hij van voetbal houdt, dat je hem kan plezier doen met films van Robert de Niro en dat hij een liefhebber is van de viskeuken. Hij ging ook zeker verder blijven spelen op EuroMillions! Op de vraag wat hij met die onvoorstelbare som gaat doen antwoordde hij heel beslist : 

“Een deel aan een goed doel schenken. Ik wil deze gelukswinst delen met mensen die het nodig hebben." 
 

Op deze foto, de CEO van de Nationale Loterij, Jannie Haek, de uitbater van het verkooppunt 'La librairie L'Europe' waar onze grote winnaar zijn winst binnenhaalde en de Chief Retail Officer van de Nationale Loterij, Arnaud Hermesse.

Deze speler is de grootste Belgische EuroMillions-winnaar ooit. Het vorige record stond op naam van een speler uit de regio Tienen en bedroeg 100 miljoen euro. 

Ook de pers praat over onze grootte EuroMillions winnaar:

of in je verkooppunt


 
dinsdag 21 augustus

Gigantische Jackpot van zo’n € 107.000.000 *
te winnen

zo’n € 107.000.000 * te winnen
dinsdag 21 augustus

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden