Over Lotto-balletjes…

Tja, zonder balletjes komen we bij Lotto niet ver natuurlijk. De 45 balletjes dansen twee keer per week in de trommel, tot Vrouwe Fortuna ze eruit pikt. Om zeker te zijn dat het toeval -en niets dan het toeval- de gelukkige winnaars aanduidt, wordt er… niets aan het toeval overgelaten.

Er bestaan 4 sets van de gekleurde balletjes, samen goed voor 180 ballen. Die worden om de zes tot acht weken netjes gewassen in een siliconen bad. Zo wordt alle vuil verwijderd en blijven ze mooi glad.

Bovendien worden de ballen ieder jaar gewogen bij de dienst der Nationale Standaarden. Onder het strenge oog van een gerechtsdeurwaarder wordt gecontroleerd of de balletjes netjes op gewicht zijn: 25 gram. Met de gevolgen van een jojo dieet wordt niet gelachen: een halve gram gewicht te veel of te weinig zet een balletje onherroepelijk buiten spel.

Logisch natuurlijk, want een balletje met meer gewicht valt sneller… en dat zou het spel beïnvloeden. Wanneer er een afwijking bij een balletje wordt vastgesteld, vliegt meteen héél de set aan de deur. De afgekeurde ballenset kan dan van een welverdiend pensioen genieten in de archieven van de Nationale Loterij.

De afgelopen dertig jaar gebeurde het nog maar twee keer dat de balletjes werden betrapt op over- of ondergewicht. Van evenwichtige voeding gesproken…

 
donderdag 20 september

€ 200.000
te winnen

€ 200.000 te winnen
donderdag 20 september
 
vrijdag 21 september

Uitzonderlijke Jackpot van € 130.000.000 *
te winnen

€ 130.000.000 * te winnen
vrijdag 21 september
 
zaterdag 22 september

€ 1.000.000 *
te winnen

€ 1.000.000 * te winnen
zaterdag 22 september

Resultaten vorige trekkingen

Meer resultaten

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden