Lotto maakt wensdroom waar

  • 16/02/2018

Limburger vervangt zaterdag Sophie Dewaele bij de Lotto-trekking, “omdat het kan"

Misschien vernam je het woensdag al van Sophie Dewaele aan ’t eind van de Lotto-trekking of zag je donderdagavond in “Van algemeen nut” hoe Steven Van Herreweghe z’n gast François Herck naar de zevende hemel  katapulteerde:  dankzij Lotto gaat zaterdag zijn droom in vervulling om ooit eens een Lotto-trekking te mogen presenteren op TV – “omdat het kan”…

De minzame Limburger, inmiddels actief als animator in een zorgcentrum, formuleerde die droom 30 jaar geleden toen hij deelnam aan een spelprogramma op TV maar die werd toen niet opgepikt.

Ter illustratie van het feit dat de Nationale Loterij dromen helpt realiseren en dat Lotto niet voor niets uitpakt met de slogan “Omdat het kan”, kreeg François van ons groen licht om zaterdag voor één keertje de plaats in te nemen van Sophie Dewaele, de vaste presentatrice van de Lotto-trekkingen op Eén.

Velen dromen er ongetwijfeld van ooit de grote Lotto-Jackpot binnen te halen. Maar vanwaar de droom om een keertje een trekking te mogen presenteren op TV? We vroegen het François…
“Ik ben een trouwe Lotto-speler (en had ooit al eens  5 juiste nummers) en voel me al van kindsbeen af als een vis in het water op een podium. Ik heb bovendien goede herinneringen aan m’n eerdere TV-optredens, 30 jaar geleden.

Wat me nu overkomt is natuurlijk een totale verrassing voor mij, maar ik zie het helemaal zitten. Zenuwachtig ben ik niet, ik ga volop genieten van m’n ‘moment de gloire’. En de Nationale Loterij eeuwig dankbaar zijn dat ze m’n droom werkelijkheid laat worden…”

Nog even dit: wie François zaterdagavond niet live aan het werk kan zien, kan achteraf nog altijd hier de trekking (her)bekijken.

 
zaterdag 22 september

€ 1.000.000 *
te winnen

€ 1.000.000 * te winnen
zaterdag 22 september
 
vrijdag 21 september

Uitzonderlijke Jackpot van € 130.000.000 *
te winnen

€ 130.000.000 * te winnen
vrijdag 21 september
 
donderdag 20 september

€ 200.000
te winnen

€ 200.000 te winnen
donderdag 20 september

Resultaten vorige trekkingen

Meer resultaten

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden