Waarom je geen schrik moet hebben van een zwarte kat

  • 16/08/2016
Waardering
  • Niet interessant
  • Matig
  • Goed om weten
  • Tof!
  • Fantastisch!

Op 17 augustus wordt er wereldwijd « Black Cat Apprecation Day » gevierd. Een dag die helemaal in het teken staat van de zwarte kat, met als doel mensen te sensibiliseren en aan te moedigen om een zwarte kat te adopteren.

ZWARTE_KAT_HEADER

De zwarte kat brengt ongeluk

Al eeuwenlang bestaat er veel bijgeloof rond zwarte katten. Tijdens de middeleeuwen werden katten gezien als huisdieren van heksen en zouden ze ongeluk brengen. Net zoals heksen werden zwarte katten in die tijd uitgeroeid. Dit bijgeloof is nu nog steeds massaal aanwezig wat er toe leidt dat de arme beestjes ernstig benadeeld worden. Zwarte katten worden vaker afgestaan, zijn het doelwit van geweld en worden minder snel als huisdier genomen. En dit alles door een ongegrond bijgeloof.

Déjouons la malchance = het ongeluk verslaan (?)

De zwarte kat is overduidelijk onschuldig en brengt net zo veel (on)geluk als zijn soortgenootjes. Dus laten we dat bijgeloof opzij schuiven en misschien kunnen we zelfs bewijzen dat de zwarte kat geluk brengt? Ter ere van de zwarte kat, vieren we op woensdag 17 augustus niet enkel “Black Cat Appreciation Day” maar vindt er ook een extra Lotto trekking plaats! Waag je kans en wie weet brengt dat schattige zwarte pluizebolletje je wel geluk. 

Speel Lotto online


Meer Artikels

 
woensdag 19 september

€ 2.000.000 *
te winnen

€ 2.000.000 * te winnen
woensdag 19 september
 
woensdag 19 september

€ 200.000
te winnen

€ 200.000 te winnen
woensdag 19 september
 
vrijdag 21 september

Uitzonderlijke Jackpot van € 130.000.000 *
te winnen

€ 130.000.000 * te winnen
vrijdag 21 september

Resultaten vorige trekkingen

Meer resultaten

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden