Het BK wielrennen in de Lotto Fan Village

Afgelopen zondag, 25 juni, werden in Antwerpen de Belgische kampioenschappen wielrennen  gereden op de weg voor mannen én vrouwen. Dankzij Lotto kon ik deze meemaken vanop de eerste rij in het Lotto Soudal Fan Village.

M’n eerste vaststelling ? Dat wielerliefhebbers vroege vogels zijn ! Samen met mij komen om 10u al de eerste fans toe om het BK bij de vrouwen op de voet te volgen.

Langs het parcours ontmoet ik Michel, de vader van één van de rensters, die voor geen geld ter wereld deze wedstrijd zou hebben willen missen. Het familiale en erg toegankelijke karakter van het wielrennen laat zich meteen voelen.  Verderop vertelt een ventje van een jaar of 10, van kop tot teen in Lotto Soudal-outfit, dat hij het fandorp verkiest boven de speeltuin en het zal niet lang duren voor ik begrijp waarom…

BK wielrennen 2017 Lotto Soudal

Na afloop van de vrouwenwedstrijd komen meer en meer ‘neutrale’ wielerliefhebbers en leden van supportersclubs afgezakt naar het Fan Village om van daar uit het BK bij de mannen te volgen.

Nieuwsgierig als ik ben, voeg ik mij bij een aantal leden van de supportersclub van Kris Boeckmans die krasbiljetten aan het … krassen zijn. "Een ogenblikje ontspanning nog,  voor de stress van de koers"  vertelt één van hen me.

Tegen 13u is het Fan Village volgelopen met fans die, ook al supporteren ze voor verschillende renners (soms ook van andere ploegen dan Lotto Soudal) in een feestelijke sfeer samen zingen, discussiëren en dansen.

Wat later trekt een lange file mijn aandacht. Een hele reeks mensen staan aan te schuiven voor de Lotto Bike Experience, een soort roller-coaster waarop je loopings moet maken op de fiets. Het kind in mij ontwaakt, ik zet mij in de rij en na 5 keer overkop te zijn gegaan kan ik maar één woord meer uitbrengen: WOW!

Daarna ontmoet ik Lotte Kopecky, voor de 4de keer op rij zilveren medaille-winnaar bij de vrouwen maar wel eens te meer – ook voor de 4de keer op rij – Belgische kampioen bij de beloften.

Naarmate het aantal passages van de renners toeneemt stijgen de ambiance en de spanning, zeker de laatste 25 km. De Lotto Soudal-renners zijn dan wel wat van het voorplan verdwenen, maar een lid van de fan-club van Jelle Wallays maalt er niet om:  “Eén ding is zeker: vandaag wint er een Belg en dat is al wat telt ;-) !”

Uiteindelijk is het Oliver Naesen die de tricolore trui binnenhaalt, en ook al heeft iedereen z’n eigen favoriete renner, iedereen beaamt dat hij dat dubbel en dik verdiende !  

De dag loopt op z’n einde en dat maakt me een beetje triest. Want wat het wielrennen naast de toegankelijkheid zo ‘anders’ maakt is de harmonie onder de fans: wie ook hun favoriete renner is, tijdens de koers vormen alle fans één grote familie. En dat vind ik super-leuk...

- Jonas - 

Erelijst

  • 2017: Oliver Naesen
  • 2016 : Philippe Gilbert
  • 2015 : Preben Van Hecke
  • 2014 : Jens Debusschere
  • 2013 : Stijn Devolder
  • 2012 : Tom Boonen

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden