Brabantse Pijl 2018 

  • 25/04/2018
Axelle, onze vliegende reporter, volgt voor Lotto het wielrennen vanop de eerste rij.
Zij deelt haar ervaringen hier op onze website en op haar persoonlijke blog: In het wiel van Axelle
 

Woensdag 11 april: D-day. De verwachtingen binnen de Lotto Soudal-ploeg waren hooggespannen. Ook bij mij kriebelde het bij het opstaan. Ik voelde gewoon aan mijn kleine teen dat de winst bij ons zou liggen. Samen met Bjorn, die verantwoordelijk is voor de wielersponsoring van de Nationale Loterij, arriveerde ik vroeg in de ochtend – met kleine oogjes  – aan het hotel waar de renners overnachtten. Die vermoeidheid werd al snel omgezet in enthousiasme bij het zien van alle bussen en wagens van Lotto Soudal.

De hele entourage was al volop in de weer met broodjes te smeren, de fietsen mechanisch ‘winstklaar’ te maken, het parcours nogmaals te overlopen,… Het is ongelooflijk wat voor een crew er schuilgaat achter deze renners. Dit is gewoon een rijdend circus:  een kok, wasmachines, wc’s en douches, gewoon àlles is aanwezig. "Je mag gerust zijn dat zo’n ploegbus minstens twee keer zoveel kost dan een gewone bus en zo heeft de ploeg er drie", vertelde een crewlid van Lotto Soudal.

  

Een stevig ontbijt

In het hotel had ik ook de gelegenheid om, met nog enkele Captains of Cycling en genodigden, samen met de renners te ontbijten. Ondanks het diverse ontbijtassortiment, hadden de renners toch hun eigen vertrouwde voeding mee. Tiesj genoot zelfs van een pannenkoek :).

Naast de lekkere ontbijtgranen en pannenkoeken, stond ook de Brabantse Pijl op het menu. Een parcours met maar liefst 27 hellingen dat start in Leuven en zo het wondermooie Brabant doorkruist. De Brabantse Pijl is de aftrap van het tweede luik van de voorjaarklassiekers en meteen ook het favoriete deel van veel Lotto Soudal-renners.

Maar voor we naar Leuven afzakten voor de ploegvoorstelling en de start, namen we nog snel een kijkje in de ploegbus. De bus is uitgerust met een klein keukentje, 2 wc’s en een douche. En zelfs de buschauffeur heeft een multifunctionele job: hij maakt de recovery shakes klaar voor als de renners na een loodzware wedstrijd moeten recupereren.  

Eric Vanderaerden

Hoog tijd om te vertrekken met het VIP-busje, maar we werden nog even opgehouden. Tiesj was zijn schoenen vergeten :). We reden de hele dag mee met Eric Vanderaerden, profrenner uit de jaren ’80. Hij begeleidde ons naar de meest perfecte plaatsen om zo de Lotto-renners naar de overwinning toe te juichen. Eric vertelde onderweg ook over zijn eigen ervaringen. Hij doet keer op keer zijn uiterste best om de VIP-genodigden een onvergetelijke dag te bezorgen. Hij had net zoals iedereen ook hoge verwachtingen van het Lotto Soudal-team. "Met Tiesj Benoot en Tim Wellens hebben we twee renners die een heel grote rol zullen spelen tot en met Luik-Bastenaken-Luik", wist hij me te vertellen. Zijn mooiste moment tijdens zijn zevenjarige ervaring als VIP-buschauffeur is de winst van André Greipel twee jaar geleden op de Champs-Élysées. "Dit was voor mij echt een kippenvelmoment omdat ik zelf ook op de Champs-Élysées heb gewonnen en ik beleefde dit moment helemaal opnieuw", deelde hij met volle trots mee.  

Pijlsnelle Wellens

En ja hoor, mijn voorgevoel werd werkelijkheid. Lotto nam gewoon de koers volledig over. Mijn dag was dus al meer dan geslaagd, maar de winst van Tim Wellens was echt wel de kers op de taart. Het ‘I’m so excited and I just can’t hide it’-gevoel is de perfecte omschrijving van dat moment. Een dag die me voor altijd zal bijblijven.

 
zaterdag 22 september

€ 1.000.000 *
te winnen

€ 1.000.000 * te winnen
zaterdag 22 september

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden