De onvergetelijke momenten van Marc Van Gyseghem

  • 05/09/2016
Waardering
  • Niet interessant
  • Matig
  • Goed om weten
  • Tof!
  • Fantastisch!

Wanneer je dit leest, is Marc Van Gyseghem wellicht aan de slag in de Ronde van Spanje. Met elf jaar als professioneel verzorger bij de Lotto-ploeg op de teller, draait hij allang zijn hand niet meer om voor een grote ronde min of meer. Dat hij al heel wat meegemaakt heeft in het peloton, mag niemand verbazen. We vroegen deze doorgewinterde soigneur – die begin september trouwens zijn 57ste verjaardag viert tijdens de Vuelta – naar de mooiste herinneringen uit zijn loopbaan.

Momenten van gyseghem

“Het is een cliché, maar er zijn zoveel mooie herinneringen. Als verzorger ben je altijd in de wolken als je renner als eerste over de meet komt. Of dat nu in een grote ronde is of in een kleinere wedstrijd.

Als ik dan toch moet kiezen, dan denk ik spontaan aan de Giro d’Italia van dit jaar. Daarin won de ploeg liefst drie ritten na elkaar met André Greipel en Tim Wellens. André voegde daar op de koop toe nog een vierde overwinning aan toe, een vijftal dagen later. Hoe vaak maakt een mens dat mee?

Ik heb ook altijd bijzonder warme herinneringen aan onze nationale kampioenschappen. Voor een Belg is een Belgisch kampioenschap toch altijd iets speciaals. Ik mocht er drie van op de eerste rij meemaken: Jürgen Roelandts in Knokke in 2008, Philippe Gilbert in Hooglede-Gits in 2011, en dan nog Jens Debusschere in Wielsbeke in 2014. Heerlijke momenten!

Maar wat ik nooit van zijn leven zal vergeten is de dag dat ik bij Lotto in de ploeg mocht komen als verzorger. Ik was altijd al een supporter geweest. Tenslotte is de Lotto-ploeg onze enige echte Belgische wielerploeg, toch? Ik was zo vereerd dat ik van mijn hobby mijn beroep kon maken.

De slogan van de ploeg is Live Your Dream . Welnu, voor mij klopt dat helemaal. Ik ben zelf beginnen te koersen in 1976. Inderdaad, het jaar waarin Lucien Van Impe de Tour won. Op de koop toe ben ik afkomstig uit Erpe-Mere. Ik woonde bijna tegenover Lucien. Natuurlijk droomde ik als jonge renner van de Tour de France en al die grote wedstrijden. Wat me toen niet is gelukt, beleef ik nu jaar in jaar uit. Wat kan een mens zich meer wensen?”

 
donderdag 20 september

€ 200.000
te winnen

€ 200.000 te winnen
donderdag 20 september
 
vrijdag 21 september

Uitzonderlijke Jackpot van € 130.000.000 *
te winnen

€ 130.000.000 * te winnen
vrijdag 21 september
 
zaterdag 22 september

€ 1.000.000 *
te winnen

€ 1.000.000 * te winnen
zaterdag 22 september

Resultaten vorige trekkingen

Meer resultaten

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden