Lotto houdt de blik op de toekomst

  • 03/06/2016
Waardering
  • Niet interessant
  • Matig
  • Goed om weten
  • Tof!
  • Fantastisch!

‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.’ Als dit gezegde klopt, dan ziet het er goed uit voor de Lotto-ploeg. Het U23-team behaalt dit seizoen immers schitterende resultaten.

prestaties u23

Bij aanvang hadden kenners nochtans wat twijfels bij wat 2016 zou brengen voor de U23 van Lotto Soudal. Een sterkhouder als Frederik Frison had een contract kunnen afsluiten bij het profteam, en de ploeg bestond vooral uit eerstejaarsbeloften. Maar dat het beloften zijn in de letterlijke betekenis, hebben ze de voorbije maanden meer dan bewezen!

Eind februari al stond Edward Planckaert twee keer op het hoogste schavotje: in Ingelmunster en een week later na afloop van Gent-Staden. Begin maart kaapte Michael Goolaerts de overwinning weg in Brussel-Zepperen, na een sterke duo-aanval met Senne Leysen, die tweede werd. Diezelfde Leysen was later die maand trouwens de beste jongere in de Zuidkempense Pijl.

Niet slecht voor een ‘overgangsjaar’? Zeg dat wel. En daar stopt het verhaal bijlange niet. Zo werd Stan Dewulf provinciaal kampioen in West-Vlaanderen; Enzo Wouters deed hetzelfde in Antwerpen. De ploeg presteerde als blok sterk in een uitgeregende Luik-Bastenaken-Luik, nadat eerder Michael Goolaerts de openingsrit van de Tour du Loir et Cher op zijn naam had geschreven.

En dan moest het beste misschien nog komen. Zo laat Joachim Vanreyten niemand minder dan Tom Boonen en Sep Vanmarcke achter zich in de profkoers van Houthalen-Helchteren. Het team komt aan de leiding in de Topcompetitie. Kevin Deltombe wint de laatste rit in de Triptyque Ardennais. En Bjorg Lambrecht wordt met behulp van een ijzersterke ploeg eindwinnaar in de Tour de L’Isard. Hij wint er trouwens ook de groene trui, de bolletjestrui en de jongerentrui.

Pittige details: Lotto Soudal wint hier ook het ploegenklassement. En eerdere winnaars van de Tour de L’Isard zijn kerels als Louis Vervaeke en Yannick Eijssen. Zegt dat genoeg?

Kortom: bij de Nationale Loterij durven we tevreden te zijn. Tevreden dat onze investeringen in jong talent vruchten blijven afwerken.

Ontdek meer over onze U23-ploeg


 
woensdag 19 september

€ 2.000.000 *
te winnen

€ 2.000.000 * te winnen
woensdag 19 september
 
woensdag 19 september

€ 200.000
te winnen

€ 200.000 te winnen
woensdag 19 september
 
vrijdag 21 september

Uitzonderlijke Jackpot van € 130.000.000 *
te winnen

€ 130.000.000 * te winnen
vrijdag 21 september

Resultaten vorige trekkingen

Meer resultaten

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden