Projecten

Er is meer dan de sponsoring van de verschillende wielerteams. Via de Nationale Loterij of de Lotto Soudal wielerploeg is er ook een engagement voor een aantal belangrijke wielerprojecten met aandacht voor een eerlijke koers, voor de opleiding van jong wielertalent, voor een betere wetenschappelijke begeleiding maar ook om de beleving voor de wielerliefhebber te verbeteren. 

Hieronder worden een aantal van deze wielerprojecten kort toegelicht.


 
zaterdag 21 juli

€ 1.500.000 *
te winnen

€ 1.500.000 * te winnen
zaterdag 21 juli

Lotto Bike Wear

De Nationale Loterij kan terugblikken op een rijke geschiedenis als partner in de wielerwereld. Al meer dan dertig jaar vormt Lotto een vaste waarde in deze volkssport én topsport. Om dit engagement extra in de verf te zetten slaan de Nationale Loterij en Vermarc Sport de handen in elkaar door de lancering van een nieuwe wielerkledinglijn:
Lotto Bike Wear.

Lotto Bike wear snippet

Lotto Science Chair - VUB

Via de Lotto Science Chair aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) ondersteunt de Nationale Loterij wetenschappelijk onderzoek binnen de context van het wielrennen. Hiermee wordt bijgedragen tot het optimaliseren van de prestaties van de renners. Lieselot Decroix, renster bij de Lotto Soudal Ladies, is degene die de leerstoel momenteel bekleedt. Voor meer informatie kan je hier terecht.

Lotto Cycling Talent

Het Lotto Cycling Talent project is een samenwerking tussen de Nationale Loterij en Energy Lab, een trainingsbegeleidingscentrum. Het heeft enerzijds tot doel om wielertalent vroegtijdig op te sporen en anderzijds trachten we deze talentvolle renners reeds op jonge leeftijd de correcte benadering en invulling van wielertraining te geven zodat hun kansen op een succesvolle profcarrière aanzienlijk vergroten. Voor meer info surf naar www.lottocyclingtalent.be.

Velon

Velon is een samenwerking van 11 UCI WorldTour-teams. Het Lotto Soudal team is één van de elf stichtende leden. Velon wil een spannendere sport creëren, onder meer door het hervormen van de kalender. Nieuwe technologie is ook één van de kernbegrippen van het project. Duurzame en geloofwaardige teams zijn het derde kernidee. Het eerste voorbeeld van het werk van Velon waren de camera's op de fiets tijdens onder meer de Ronde van Zwitserland en Tour de France in 2014.

MPCC - Mouvement pour un cyclisme crédible

Het MPCC, de afkorting voor Mouvement Pour un Cyclisme Crédible, is een organisatie die een 'propere' wielersport wil nastreven. Niet alleen is Lotto Soudal lid van deze organisatie, maar ook de Nationale Loterij heeft zich in de hoedanigheid van wielersponsor geschaard achter dit project. Meer info vind je op www.mpcc.fr.

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden