Holland boven in Circuit de Wallonie

Holland boven maandag in de 51ste editie van het Circuit de Wallonie, dit jaar de tweede manche van de Lotto Wallonia Cup voor beloften.

Het Circuit de Wallonie is een 1.2 wedstrijd voor elites en beloften over 182 km met start en aankomst in Mont-sur-Marchienne (Charleroi). De overwinning ging naar de Nederlander Maarten Van Trijp (METEC-THK). Die was in de spurt net iets sneller dan onze landgenoten Ludovic Robeet (van het door Lotto gesteunde team WB-Veranclassic-Aqua Protect) en Rob Leemans. Voor de Nederlander, achteraf vol lof voor z’n ploegmakkers die hem na de laatste helling tijdig terug naar voor loodsten, was het al de 4de overwinning van het seizoen.

Landgenoot op kop in Lotto Wallonia Cup

Onze landgenoot Jasper Philipsen (BMC) blijft wel leider in het algemeen klassement van de Lotto Wallonia Cup. Philipsen won de eerste manche van dit regelmatigheidscriterium, de Triptyque des Monts et Châteaux. De Lotto Wallonia Cup telt in totaal 7 manches. De volgende is de Flèche Ardennaise, op 7 mei.

De klassieke ‘vlucht van de dag’ werd tenietgedaan op zo’n 40 km van het einde. Het regende nadien nog ontsnappingspogingen, maar geen enkele droeg ver genoeg. Zowat 1 km van de aankomst gooide Robeet dan al z’n troeven op tafel, maar op 5m van het verlossende einde flitste Van Trijp hem nog voorbij.

Ontdek alles over de Lotto Wallonia Cup

 
zondag 22 juli

€ 800.000
te winnen

€ 800.000 te winnen
zondag 22 juli
 
dinsdag 24 juli

zo’n € 35.000.000 *
te winnen

zo’n € 35.000.000 * te winnen
dinsdag 24 juli
 
woensdag 25 juli

€ 2.000.000 *
te winnen

€ 2.000.000 * te winnen
woensdag 25 juli

Resultaten vorige trekkingen

Meer resultaten

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden