Luik-Bastenaken-Luik 2018 

  • 25/04/2018
Axelle, onze vliegende reporter, volgt voor Lotto het wielrennen vanop de eerste rij.
Zij deelt haar ervaringen hier op onze website en op haar persoonlijke blog: In het wiel van Axelle
 

Wie denkt dat de renners enkel op een koersdag moeten werken, is grondig mis. Hun job houdt namelijk veel meer in dan kilometers verorberen op de fiets. Reclamefilmpjes opnemen voor de sponsor, signeersessies, interviews en ga zo maar verder. Beeld het je eens in: je hebt net 200 km in de benen, je bereikt bezweet en uitgeput de finish en enkele seconden erna krijg je een microfoon onder je neus gepropt. Een renner moet altijd lachen en vriendelijk zijn, terwijl ze vaak moeten omgaan met stress en ontgoocheling.

De ploegvoorstelling is zo’n voorbeeld. De ene renner doet dit met plezier en geniet van de belangstelling en het luide applaus dat daarmee gepaard gaat. De ander wil liefst zo snel mogelijk van het podium om zich in alle rust voor te bereiden op de grote dag: 22 april, Luik-Bastenaken-Luik. Maar liefst 25 ploegen werden er voorgesteld. Op de eerste rij enkele fanatieke supporters, de zogenaamde die hards, met drie camera’s om hun nek om zo de perfecte foto te maken. Je kent ze wel :). 

De renners kregen één voor één een applaus, maar geen enkel daarvan kon tippen aan dat van Philippe Gilbert. Deze renner is enorm geliefd in deze regio. Niet verwonderlijk: hij mag Luik-Bastenaken-Luik 2011 tot zijn prestigieus palmares rekenen, hij is geboren en getogen in de streek en we gaan er geen doekjes om winden: hij is gewoon ook heel sympathiek. Toch moesten renners à la Nibali en Valverde niet onderdoen. 

En dan – eindelijk – de Lotto Soudal-renners. Tim maakte in vloeiend Frans duidelijk dat hij klaar was voor ‘La Doyenne’ en dat hij samen met het team zijn uiterste best zou doen voor winst. Het was opmerkelijk hoe goed de Lotto-renners overeenkomen. Dat merk je aan alles: Tiesj die de kinderen van Maxime Monfort een high five geeft, Tim die op het podium Marczyński iets toefluisterde waarop de Pool op zijn beurt begon te lachen. Dit is een team! 

  

Village

Rond het podium was een heel dorp gebouwd waar je leuke activiteiten kon beleven. Door het fantastische weer was dit een schot in de roos. De profrenners in spe waren ook van de partij en zijn nu al getraind op het geven van interviews. Mijn toekomstig moederhart smolt even toen deze kapoen zijn moment of fame had. 

Om af te sluiten was er de signeersessie van Lotto Soudal. Enkele gelukkigen konden een handtekening van Tim, Jelle, Tiesj & co bemachtigen. Jammer genoeg konden de renners niet veel tijd vrijmaken. De voorbereidingen voor de dag erna hadden natuurlijk voorrang :).

 
zaterdag 22 september

€ 1.000.000 *
te winnen

€ 1.000.000 * te winnen
zaterdag 22 september

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden