De onvergetelijke momenten van Lieselot Decroix

  • 19/10/2016
Waardering
  • Niet interessant
  • Matig
  • Goed om weten
  • Tof!
  • Fantastisch!


“Ik moet toegeven dat ik wel wat ontwenningsverschijnselen heb”, lacht ze. “Ik ben de laatste weken toch al weer een paar keer op mijn fiets gesprongen, en ik ben nu ook begonnen met lopen.”

De slotrit van de Lotto Belgium Tour op 9 september was dan wel haar laatste wapenfeit als professioneel wielrenster, helemaal stilzitten ligt niet in de aard van Lieselot Decroix. Tien jaar was ze een graag geziene collega in het peloton, maar voortaan richt ze haar pijlen vooral op haar doctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel. 

Een perfect moment om bij Lieselot te vragen naar de drie mooiste herinneringen uit haar carrière. Over eentje hoeft ze alleszins niet lang na te denken: haar 12de plaats op het WK in Stuttgart in 2007.

Lieselot: “Ik had nooit durven dromen dat ik in mijn eerste profjaar bij de kopgroep in een WK zou eindigen. Ik had niet eens gedacht dat ik als twintigjarige neoprof überhaupt geselecteerd zou worden. Dat was echt wel een binnenkomer van jewelste.”

Andere mooie herinneringen zijn er bij de vleet. Lieselot: “Al was het maar omdat ik heb mogen bijdragen aan de overwinningen van mijn teamgenotes. Maar als ik er dan toch nog twee moet uitkiezen dan ga ik in de eerste plaats ook voor mijn deelname aan de Olympische Spelen in Peking in 2008. Toegegeven: ik heb er niet de prestatie kunnen leveren waarop ik had gehoopt. Daarom kleeft er ook wel wat ontgoocheling aan die wedstrijd. Maar nu ik erop terugkijk, denk ik: de Olympische Spelen. Ik heb daar ooit aan deelgenomen! Wie kan dat zeggen? De Spelen zijn echt zoveel groter dan de wielersport; ze zijn gewoon larger than life.”

Een veelwinnares was Lieselot Decroix niet. Pech en blessures zaten daar zonder twijfel voor iets tussen. Bovendien had ze niet echt een spurt in de benen, en was de West-Vlaamse vooral op haar best op de lastigere parcours.

Lieselot: “Reden te meer om ook mijn enige overwinning in een UCI-wedstrijd in deze top 3 op te nemen: de vijfde etappe in de Tsjechische rittenwedstrijd Gracia Orlová in 2011. Ik zal nooit vergeten dat het die dag regende. En je moet weten dat ik niet zo’n fan was van regenweer. Deels uit schrik om te vallen ben ik dan maar weggereden uit het peloton. Blijkbaar had ik ook supergoeie benen die dag, want ze hebben me pas teruggezien na de finish!”

Bij de Nationale Loterij hopen we eveneens dat we Lieselot nog regelmatig gaan terugzien, ook in de koers. Want ze gaat voortaan jonge rensters begeleiden bij KSV Deerlijk Gaverzicht, de ploeg waar het voor haar - net als voor Grace Verbeke en Liesbet De Vocht, trouwens - ooit begon. We wensen haar veel succes!

 
woensdag 26 september

€ 1.000.000 *
te winnen

€ 1.000.000 * te winnen
woensdag 26 september
 
woensdag 26 september

€ 400.000
te winnen

€ 400.000 te winnen
woensdag 26 september
 
vrijdag 28 september

Mega Jackpot van zo’n € 151.000.000 *
te winnen

zo’n € 151.000.000 * te winnen
vrijdag 28 september

Resultaten vorige trekkingen

Meer resultaten

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden