Word zelf gangmaker van de koers: op café met de supporters van Gert Dockx!

  • 28/09/2016
Waardering
  • Niet interessant
  • Matig
  • Goed om weten
  • Tof!
  • Fantastisch!

“Oud Hoogstraeten” en “William’s Place”, de namen laten het niet meteen vermoeden, maar het zijn wel degelijk de twee supporterscafés van Lotto-renner Gert Dockx. Een bekende naam onder fanatieke wielerliefhebbers, iets minder voor de sporadische TV-kijker.

gangmaker van de koers: op café met supporters van Gert Dockx

Dat komt omdat Gert meestal al 100 kilometer aan kop van het peloton heeft gereden voordat Michel Wuyts’ mantra “Goeiemiddag dames en heren” weerklinkt. En toch zijn zijn supporters trots op alles wat hij presteert. In de woorden van supporter Jeff klinkt dat zo:

“Als we zien hoe hij zich afbeult voor zijn ploegmaats, zijn we supertrots. Onze
club telt misschien maar een honderdtal leden, maar wij zijn allemaal fanatiek.”

En de fanatiekste van allemaal is ongetwijfeld tante Tilly, de tante van Gert Dockx en voorzitster van de supportersclub in café “Oud Hoogstraeten”:

“Ik heb ooit vier dagen niet meer kunnen spreken nadat hij een koers had gewonnen bij de juniors. Ik kan dat niet uitleggen. Gert is alles voor mij. Weet je, mijn kleinzoon fietst tegenwoordig ook, naar hem ga ik uiteraard ook kijken. Maar als Gert op dezelfde dag een wedstrijd in het land rijdt, ga ik naar Gert.”

De andere gangmakers achter het succes van Gert zitten in café “Williams’s Place”, in zijn geboortedorp Rijkevorsel. Het is tegelijkertijd de supportersclub van veldrijders Toon en Thijs Aerts. En eigenlijk van elke renner in Rijkevorsel. “William’s Palace” is ook het stamcafé van Gert Dockx zelf, die nog steeds in “Veussel” woont. En hoewel een café niet echt de biotoop is van een renner tijdens het seizoen, brengt Gert zijn vakanties het liefst van al hier door:

“Ik ben één keer met Ruth naar Jamaica gevlogen. Maar ik zit voor mijn werk al genoeg in het buitenland. Tijdens mijn verlof wil ik gewoon thuis zijn. Dan zit ik hier met mijn maten uit het dorp. Feesten, hè!” Hij lacht samenzweerderig naar cafébaas Tom Van den Broeck, die William’s Place 13 jaar geleden overnam. “Ik weet dat Tom nooit zal roddelen over mij. What happens in Veussel, stays in Veussel!”

Met de steun van 2 supporterscafés in de rug, worden die talloze kilometers op kop van het peloton ongetwijfeld een pak draaglijker. En jij kan nu dezelfde steun geven aan het hele Belgische wielrennen, door gangmaker van de koers te worden. Je kan als aandeelhouder nu namelijk voor het eerst zelf inspraak krijgen in de Lotto-wielerploeg, al vanaf 50 euro. Er zijn 3 formules: Silver, Gold en Platinum. Elk met hun specifieke, exclusieve voordelen. Zo krijg je bijvoorbeeld een zitje in de Algemene Vergadering, een waardebon voor de Lotto Soudal-shop, én de kans om met de ploeg en de renners unieke ervaringen te delen. Hoe groter je investering, hoe exclusiever je voordelen.

 

 
woensdag 19 september

€ 2.000.000 *
te winnen

€ 2.000.000 * te winnen
woensdag 19 september
 
woensdag 19 september

€ 200.000
te winnen

€ 200.000 te winnen
woensdag 19 september
 
vrijdag 21 september

Uitzonderlijke Jackpot van € 130.000.000 *
te winnen

€ 130.000.000 * te winnen
vrijdag 21 september

Resultaten vorige trekkingen

Meer resultaten

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden