Scheldeprijs 2018 

  • 09/04/2018
Axelle, onze vliegende reporter, volgt voor Lotto het wielrennen vanop de eerste rij.
Zij deelt haar ervaringen hier op onze website en op haar persoonlijke blog: In het wiel van Axelle
 

Vaak gaat alle aandacht tijdens de koers – terecht – naar de renners. Wat velen niet beseffen, is dat er een hele ploeg wordt ingezet om alles klaar te stomen. Dit om het de renners en de toeschouwers zo aangenaam en veilig mogelijk te maken. Dikwijls zijn zij al heel vroeg uit de veren om zich dan de hele dag in te zetten. Deze mensen zijn gedreven door hun passie voor het wielrennen. Genoeg redenen om hen ook eens in de kijker te zetten!

Behind the scenes!

Maar eerst even deze prachtige voorjaarsklassieker toelichten. Op woensdag 4 april – pal in de heilige wielerweek tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix – stond voor het wielerpeloton de oudste Vlaamse wielerklassieker op het menu: de 106e Scheldeprijs. Met de start in het Nederlandse Terneuzen werd de Scheldeprijs in een nieuw internationaal jasje gestoken. Exit de lange vlakke aanloop en de massasprint. Door de wind in Zeeland werd er verwacht dat het peloton versnipperd zou geraken. Dit gebeurde ook, maar toch streed er nog een uitgedund peloton om de eerste plaats.

 

Ook Willy De Clercq (62), die al jarenlang commentator ter plaatse is, verwachtte veel van het nieuwe parcours. ‘Hoewel de wielerploegen hun sprinters hebben ingezet, zal het door de wind niet uitdraaien op een massasprint’, vertelde hij.

Aan de zijlijn van het parcours trof ik Filomena Waegemans (67) en haar collega aan. Filomena stond hier de hele dag – vrijwillig – om mensen in alle veiligheid te laten oversteken. Ze is zelf ook een hevige fan van de koers. Haar absolute favoriet is Wout van Aert, omdat hij volgens haar zeer sympathiek is.

 

Ook het Rode Kruis stond paraat om medische hulp toe te dienen. Heidi Herrygers is al meer dan 25 jaar verpleegkundige. ‘De mensen komen naar de tent voor heel uiteenlopende zaken: van een insectenbeet tot intoxicatie. Ook mensen die flauwvallen vormen geen uitzondering, maar dit komt uiteraard nog meer voor bij warm weer.’, zei Heidi. Je merkte duidelijk dat ze heel gepassioneerd is door haar job, fantastisch om te zien!


 

De anders rustige gemeente Schoten werd gisteren overspoeld door een kolonie van journalisten en cameramannen. Vinden de Schotenaars dit erg? Bijlange niet! Voor sommigen is dit zelfs de hoogdag van het jaar. Zo ook voor Raoul Martens (68), cafébaas van ‘Breughel’, die hier wel héél veel volk verwachtte. ‘Over hoeveel volk spreken we dan?’, vroeg ik hem. ‘Goh, zo’n 500 à 600 man’, antwoordde Raoul, alsof dit zo vanzelfsprekend is. Hij had speciaal voor deze Scheldeprijs de capaciteit van zijn café verdubbeld.

 

Passie voor koers

Zoals je merkt, zit er een hele organisatie achter de koers. Stuk voor stuk gepassioneerde mensen die ik met veel plezier een stem heb willen geven!


 
zaterdag 22 september

€ 1.000.000 *
te winnen

€ 1.000.000 * te winnen
zaterdag 22 september

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden