Terugblik op het wielerseizoen van 2016

  • 19/12/2016
Waardering
  • Niet interessant
  • Matig
  • Goed om weten
  • Tof!
  • Fantastisch!

Een wielerploeg die 21 overwinningen op zijn naam kan schrijven, die is niet slecht bezig. Zeker als daar absolute topwedstrijden tussen staan, waaronder 10 WorldTour-races. Welnu, de Lotto Soudal-ploeg heeft zo’n resultaat neergezet in 2016. Bij de Nationale Loterij zijn we dan ook fier dat we onze schouders onder dit project kunnen blijven zetten.

Roundup Lotto Soudal wielerploeg


Blik je even mee terug?

Pech in het voorjaar

Dwars door Vlaanderen

Het voorjaar was moeilijk. Er was natuurlijk de knappe overwinning van voormalig Belgisch kampioen Jens Debusschere in Dwars door Vlaanderen, maar voor de rest was pech de rode draad door de eerste maanden van het wielerseizoen.Het begon al in februari, met de valpartijen van Jelle Wallays en André Greipel in de Ronde van de Algarve. Daardoor moest het Duitse sprintkanon enkele weken later opgeven in Parijs-Nice. Wat wil je: hij reed met drie gebroken ribben rond. Ook anderen moesten op de tanden bijten: Debusschere kwam ten val in Gent-Wevelgem, en Tiesj Benoot in de Ronde van Vlaanderen. Lichtpuntjes waren evenwel een derde plaats voor diezelfde Tiesj Benoot in de Omloop Het Nieuwsblad en voor Jürgen Roelandts in Milaan-Sanremo. Veel renners zouden ervoor tekenen om daar op het podium te mogen staan. 

Milaan-San Remo

De Ardennenklassiekers? Die brachten ook niet wat velen, en zeker renners als Jelle Vanendert, Tony Gallopin en Tim Wellens, hadden gehoopt. Wellens behaalde wel een verdienstelijke tiende plaats in de Amstel Gold Race na een sterk nummer. Alleen waren de tegenwind en het jagend peloton die dag te sterk.
Alles in ogenschouw genomen, zou 2016 toch opnieuw een jaar worden waarop we als sponsor met veel voldoening terugkijken. Alleen zouden we alle glorierijke momenten zo inruilen als daarmee de valpartij van Stig Broeckx in de Ronde van België ongedaan kon worden gemaakt. Al zal hij wellicht nooit meer op een koersfiets zitten, toch blijft Stig voor altijd deel van het team. We hopen dat we bij de terugblik op het volgende seizoen kunnen vertellen dat ook hij progressie is blijven maken.

Succes in Italië,Frankrijk en Polen

Giro
Maar de koers gaat verder en in de Giro mocht de ploeg wél juichen. André Greipel spurtte er niet minder dan drie keer naar de overwinning. 

En wat niet lukte in het voorjaar, gebeurde hier op haast magistrale wijze: Tim Wellens won een pittige bergrit


En dan zijn er nog die twee andere grote rondes. In die van Spanje lukte het niet echt, maar wat de ploeg in de Tour presteerde, dat was bij momenten kippenvel. Het hoogtepunt van de Tour en bij uitbreiding het hele seizoen was zonder twijfel de overwinning van Thomas De Gendt op de mythische Mont Ventoux. De inspanning was groot, de spanning te snijden tot op het einde. 

Giro

Heerlijk ook om te zien hoe een sprinter als André Greipel in de ontsnapping van die dag zich opofferde voor zijn ploegmaat. En het was nog heerlijker om te zien hoe de hele ploeg diezelfde Greipel bleef ondersteunen tot in Parijs. Dat hij daar de kroon op het werk kon zetten door te winnen op de Champs Elysées, is meer dan memorabel te noemen.

Ronde van Polen

Een nieuwe overwinning van Tim Wellens in de Eneco Tour kwam er niet, maar hij had wel al op indrukwekkende wijze de Ronde van Polen op z’n naam geschreven, inclusief ritwinst, eindwinst en ook een eerste plaats in het bergklassement. De hele ploeg presteerde daar bovendien erg sterk, met ook toptalent Tiesj Benoot op een vijfde plaats in het eindklassement.

Ook U23 en Lotto Soudal Ladies blonken uit

De belofteploeg van Lotto Soudal heeft er een uitstekend seizoen op zitten, met een aantal mooie overwinningen en ereplaatsen. Nog mooier is het feit dat twee renners volgend jaar de overstap maken naar het Lotto Soudal WorldTour-team. James Shaw en Enzo Wouters lossen alle verwachtingen in en lijken klaar voor het echte werk. Meer over onze veelbelovende U23-ploeg vind je in een boeiend artikel op de website van Lotto Soudal. Een must-read!

Ook de Lotto Soudal Ladies bouwen verder aan de toekomst! Zo haalde het team vier nieuwe rensters binnen voor volgend seizoen, maar moest het ook afscheid nemen van Lieselot Decroix, die een punt achter haar mooie carrière zette na de slotrit van de Lotto Belgium Tour.

Wij hopen alvast op een nieuw seizoen met heel wat mooie overwinningen en prestaties, zoals er dit jaar genoeg waren… Twee gouden medailles op het EK baanwielrennen voor Lotte Kopecky. Zij mag, samen met Anisha Vekemans ook terugblikken op een sterke prestatie op de Olympische Spelen in Rio. En samen met ploeggenote Sofie De Vuyst waren ze ook goed voor 50% van onze damesselectie voor het WK in Qatar. Kopecky blonk opnieuw uit op de Wereldbeker in Glasgow, begin november. Daar veroverde ze zilver. Ploeggenoot Elise Delzenne bracht maar liefst drie medailles mee naar huis, van elke kleur eentje. Volg al het nieuws over onze Ladies op hun website!

 
zondag 23 september

€ 400.000
te winnen

€ 400.000 te winnen
zondag 23 september
 
dinsdag 25 september

Ongelofelijke Jackpot van zo’n € 138.000.000 *
te winnen

zo’n € 138.000.000 * te winnen
dinsdag 25 september
 
woensdag 26 september

€ 1.000.000 *
te winnen

€ 1.000.000 * te winnen
woensdag 26 september

Resultaten vorige trekkingen

Meer resultaten

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden