Gianni Marchand primus in de Triptyque Ardennais !

  • 23/05/2017

De 51ste Triptyque Ardennais, de 5de manches van de Lotto Wallonia Cup, werd gewonnen door Gianni Marchand, vorig jaar de eindlaureaat van dit regelmatigheidscriterium. Bjorg Lambrecht van Lotto Soudal won intussen op de plateau de Beille.

Triptyque Ardennais

Nadat hij vorig jaar het eindklassement won van de Lotto Wallonia Cup 2016, heeft Gianni Marchand in de 5de manche van de editie 2017 opnieuw zijn visite-kaartje afgegeven. Net voor z’n 27ste verjaardag won hij de Triptyque Ardennais, na winst in de 2de etappe in en om Bütgenbach. De andere ritzeges waren voor crossers: in Kelmis won de Duitser Marcel Meisen de door het slechte weer heel lastige openingsrit en in de slotrit in Lierneux toonde Laurens Sweeck zich de sterkste. Sweeck eindigde uiteindelijk 2de in de eindrangschikking, op 33 seconden van Marchand die erg opgezet was met de steun van z’n ploegmaats van Cibel-Cebon.

Lotto Soudal boven op Plateau de Beille

De bestgeplaatste Lotto Soudal-renner in de Triptyque Ardennais was eerstejaarsbelofte Laurens Huys. Hij eindigde knap 8ste. Z’n ploegmaat Bjorg Lambrecht schreef intussen de koninginnenrit in de Ronde de l’Isard op zijn naam. Die rit kwam aan op Plateau de Beille, bekend van in de Ronde van Frankrijk. Bjorg won trouwens het bergklassement in deze prestigieuze ronde in de Franse Pyreneeën, en Lotto Soudal het ploegenklassement.


 
woensdag 17 oktober

€ 3.500.000 *
te winnen

€ 3.500.000 * te winnen
woensdag 17 oktober

Resultaten vorige trekkingen

Meer resultaten

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden