Verantwoord spel

Wat is " verantwoord spel " ?

Wat wij « VERANTWOORD SPEL » noemen, is eigenlijk een pakket van maatregelen dat de bedoeling heeft om te beletten dat iemand gewoonten ontwikkelt die zouden kunnen leiden tot overmatig spelgedrag.

De diverse spelen die de Nationale Loterij aanbiedt, leggen werkelijk de klemtoon op ontspanning en plezier. Hoewel de meeste van onze spelers blijk geven van een volkomen verantwoord(elijk) spelgedrag, weten wij maar al te goed hoe moeilijk het voor sommigen is om hun speeldrang onder controle te houden. En zo zijn er spelers die overhellen naar spelverslaving.

Bij de Nationale Loterij zorgen we voor een duidelijk kader waarin de spelers op een verantwoorde manier van het spel kunnen genieten. Tegelijk bieden we hulp aan spelers die vragen hebben rond spelverslaving. Wij nemen onze voorlichtings- en preventierol zeer ernstig. Het RENO-model is DE wetenschappelijke basis op het gebied van verantwoord spel en heeft tot doel een document uit te werken dat een beschrijving geeft van een efficiënt strategisch “Verantwoord Spel”-kader en maatregelen voorstelt voorstelt ter bescherming van de consument.

Doe de test

Denk je de hele dag aan spelen? Vrees je dat je gevoelig bent voor spel of gokverslaving? 

Doe de test

Hulp Nodig?

Heb je een probleem? Praat erover en vraag hulp. Hier lees je waar je met
je vragen terecht kan.

Hulp nodig ?

Onze tips

Hou het leuk: onze tips
Lees hier hoe je een verantwoordelijke speler bent en blijft.

Onze tips

Ons engagement

De spelen en activiteiten van de Nationale Loterij vallen binnen de grenzen van het verantwoord spel.

Meer info

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden