Ons engagement

Ons engagement

Het is de opdracht van de Nationale Loterij om openbare loterijen, weddenschappen, wedstrijden en kansspelen te organiseren. We doen dat binnen de grenzen van het verantwoord spel. De nadruk ligt op de kanalisatie van de spelers en hun spelgedrag, de preventie van overmatig spelen en de bescherming van minderjarigen.

Comité voor Verantwoord Spel

Het beheerscontract tussen de Nationale Loterij en de Belgische staat voorziet in een Comité voor Verantwoord Spel. Het comité geeft advies in verband met het verantwoord-spelbeleid van de Nationale Loterij.

Het Comité voor Verantwoord Spel bestaat uit drie leden van de Nationale Loterij, naast drie externe leden - psychologen of psychiaters - met expertise op het vlak van spelverslaving. Het beleid van het comité heeft onder meer aandacht voor de preventie van spelverslaving en het toezicht op het absolute speelverbod voor minderjarigen. Meer over het verkoopverbod van loterijproducten aan minderjarigen vind je hier.

Verder maken we gebruik van verantwoorde marketing, staan we in voor de vorming van ons personeel en dat van de verkooppunten, en verspreiden we relevante informatie over spelverslaving en de behandeling ervan.

Kanalisatieplicht

De Nationale Loterij is een maatschappelijk verantwoorde en professionele dienstverlener op het vlak van spelplezier. Het is onze plicht de spelers en hun spelgedrag te kanaliseren.

Daarom stemmen we onze producten af op de markttrends. We gebruiken verantwoorde communicatie om onze producten bekend te maken. We zorgen ervoor dat de bekendheid van onze producten optimaal blijft en handhaven het positieve imago van de Nationale Loterij.

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden