De Nationale Loterij steunt jongeren via beurs

Iedereen weet dat de nationale Loterij de jeugd ondersteunt op het vlak van sport en cultuur en via allerlei solidariteitsacties. Maar weinigen weten dat ze ook jonge muzikale talenten en veelbelovende jonge sporters ondersteunt en dat ze jonge wetenschappers helpt met studie- en onderzoeksbeurzen, in België en in het buitenland.

Een overzicht:

de duve

De Duve

Met haar subsidie ondersteunt de Nationale Loterij fundamenteel biomedisch onderzoek aan het de Duve Instituut door beloftevolle onderzoekers die om uiteenlopende redenen geen financiering kunnen krijgen uit andere bronnen. Deze subsidie is dan ook onontbeerlijk om de onderzoekers toe te laten werk te maken van het motto van het instituut: “beter begrijpen om beter te genezen”.

Vocatio

De Nationale Loterij stelt in 2017, 2 studiebeurzen ter beschikking van de Vocatio Stichting voor de vorming van jonge talenten die in hun studie afgeremd worden door financiële problemen. De stichting begeleidt de geselecteerde jongeren ook tijdens hun pedagogisch parcours.

Goede doelen : Europa College - Nationale Loterij

Europacollege

Tijdens het academiejaar 2017-2018 zal de Nationale Loterij 2 studiebeurzen financieren voor briljante studenten. Florence Thirion en Nicolas Geusen zullen ook hun master volgen aan het Europacollege te Brugge.

Belgian Kids Fund

The Belgian Kids Fund for Pediatric Research

Tijdens het academiejaar 2017-2018 zal de Nationale Loterij een beurs financieren die via de vzw The Belgian Kids’ Fund toegekend is aan een jonge pediater.

De vesale foundation

Vésale

De Nationale Loterij heeft in 2018 ook een subsidie toegekend aan de vzw Associatie André Vésale. Vereniging voor steun aan het medisch onderzoek. Deze beurzen werden toegekend aan Dr. Dauby, Dr Malinverni, Dr Koulischer, Dr Praet & Dr Joris.

United World College Belgium

Dankzij haar spelers, steunt de Nationale Loterij, United World College Belgium voor de financiering van studiebeurzen. We wensen het allerbeste aan Aliocha Neefs (Louvain la Neuve) en Seppe De Pauw (Gent) die dankzij de steun van Nationale Loterij twee jaar  in UWC Costa Rica zullen doorbrengen. #iedereenteltmee 

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden