Verdeling van de subsidies

De herverdeling van onze winst behoort tot de kerntaken van de Nationale Loterij. Sinds 1934 zorgen we voor de ondersteuning en begeleiding van organisaties met een humanitair, sociaal, sportief, cultureel of wetenschappelijk project.

De omvang van al die subsidies samen maakt van de Nationale Loterij beslist "de Grootste Mecenas van Belgie". De meeste van onze spelers spelen echter alleen voor het plezier zonder dat ze er zich bewust van zijn dat ze zo ook hun steentje bijdragen aan een goed doel. Wij rekenen op onze partners en de organisaties die we ondersteunen dat ze mee de missie en visie van de Nationale Loterij uitdragen. 

Door deel te nemen aan de spelen van de Nationale Loterij wordt er immers ingezet op een betere toekomst voor iedereenZo ondersteunen we humanitaire organisaties, zijn we trouwe partner van vele culturele instellingen, helpen we het wetenschappelijk onderzoek vooruit, geven we jonge talenten de kans om op sportief of academisch vlak uit te blinken.

Verdeling van het subsidiebudget per rubriek

Over de subsidiebedragen en verdeling beslist de federale regering. De desbetreffende jaarlijkse koninklijke besluiten worden in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd.

Algemene verdeling van het subsidiebudget

De subsidieaanvragen, die vallen onder de bevoegdheid van de deelgemeenschappen die een dotatie ontvangen, dienen rechtstreeks bij die deelgemeenschappen te worden ingediend.

Verdeling subsidiebudget in 2016

Project in de kijker

Van 9 tot 25 februari 2018 vinden in Pyeongchang de Olympische Winterspelen plaats. Als partner van het BOIC wensen wij alle atleten van Team Belgium veel succes toe!

  

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden