De wielerklassiekers

Eindelijk, het peloton trekt zich opnieuw op gang! Beuken tegen de wind, dansen op de pedalen, dokkeren over kasseien … Iets waar menig wielerliefhebber reikhalzend naar uitkijkt. Elke klassieker staat immers garant voor een grote dosis spektakel. Wij voorzien u van informatie, leuke weetjes, exclusieve interviews en een terugblik op overwinningen uit het rijke verleden van Lotto als partner van het wielrennen.

Ontdek alles via onderstaande links: 
 
zaterdag 22 september

€ 1.000.000 *
te winnen

€ 1.000.000 * te winnen
zaterdag 22 september

De 5 monumenten

Milaan - San Remo

De eerste van de 5 monumenten van het wielerseizoen wordt gereden in maart. Het parcours brengt de renners van Milaan langs de prachtige Ligurische kust naar San Remo, goed voor bijna 300 wedstrijdkilometers. 

Ronde van Vlaanderen

“Vlaanderens Mooiste”, de hoogdag van het Vlaams wielervoorjaar, werd voor het eerst georganiseerd in 1913.  Anno 2017 starten de renners in Antwerpen waarna ze in gestrekte draf richting Vlaamse Ardennen rijden.

Parijs - Roubaix

Precies één week na de Ronde van Vlaanderen volgt een ander monument, de kasseiklassieker Parijs – Roubaix. Dit maal geen hellingen voor de renners, maar wel meer dan 50 kilometer over de kasseien.

Luik - Bastenaken - Luik

Eind april wordt de laatste klassieker van het voorjaar gereden. Luik – Bastenaken – Luik is het oudste monument en werd voor het eerst georganiseerd in 1892. 

Ronde van Lombardije

In 2009 toonde Philippe Gilbert zich de sterkste in een sprint met Olympisch Kampioen Samuel Sanchez. Eén jaar later won hij opnieuw. 

Onze 4 specialisten

Tiesj Benoot
Palmares:
5e plaats Ronde van Vlaanderen (2015) &
3e plaats Omloop Het Nieuwsblad (2016)

Tim Wellens
Palmares:
Winst Grote Prijs van Montreal (2015) &
4e plaats Ronde van Lombardije (2014)

Jürgen Roelandts
Palmares:
3e plaats Ronde van Vlaanderen (2013) &
3e plaats Milaan – San Remo (2016)

Jens Debusschere
Palmares:
Winst Dwars door Vlaanderen (2016) &
 5e plaats Gent-Wevelgem (2015)

Onze klassiekerscombinatie (Klik/tik op het  icoon om alle verhalen te ontdekken!)

Speel nu Lotto online!
of in je verkooppunt

5

Tiesj Benoot behaalde in z’n eerste Ronde van Vlaanderen de 5plaats  (2015). Een knappe prestatie van de neoprof!

8

Maal mocht Lotto op het hoogste schavotje staan tijdens de Monumenten. 3 maal Tchmil, 3 maal Gilbert en 2 maal Van Petegem.

18

Overwinningen boekte Philippe Gilbert in 2011, waaronder het vierluik Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, Waalse Pijl & Luik – Bastenaken – Luik. Straf!

27

Was het startnummer van Jürgen Roelandts tijdens het BK 2008 te Knokke-Heist. Hij won de massaspurt en mocht zo één jaar in de tricolore trui rondrijden. 

36

Jaar was Robbie McEwen toen hij voor de laatste maal Parijs – Brussel won. Maar liefst 5x mocht de sprintbom er de handen in de lucht steken en daarmee is hij recordhouder. 

41

Met dit nummer won Grace Verbeke voor het Lotto-Belisol Ladiesteam in 2010 de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen. Ze is voorlopige de enige Belgische die de Ronde op haar palmares heeft staan.  

Weetjes en meer
Slechts 3 renners wonnen in hun carrière alle vijf monumenten: Rik Van Looy, Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck.

Als we alle overwinningen van de Monumenten optellen, dan zien we dat België met 214 overwinningen op de eerste plaats staat!

Welk monument geniet jouw voorkeur?

Bevestig jouw keuze
Toon resultaten

Bedankt voor je mening!

Welk monument geniet jouw voorkeur?

()

Aantal deelnemers

Bevestig jouw keuze

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden