Herbeleef de dubbel van de Zwarte van Brakel

Peter van Petegem beleefde de mooiste week van zijn leven in het voorjaar van 2003, waar hij heer en meester was. De Peet won eerst de Ronde van Vlaanderen en realiseerde een week later in Parijs-Roubaix, met de Wereldbekertrui om z’n schouders, de befaamde dubbel.

Vlaanderens Mooiste

Een vroege vlucht en tal van ontsnappingen is het teken voor Wim Vansevenant om zich op kop van het peloton te zetten en berenwerk te verrichten voor zijn kopman. Hij rijdt de kloof met de vluchters dicht en brengt alles terug samen op 30 kilometer van de streep.

Op Tenbosse gaat Museeuw aan, maar hij loopt op een stevige counter van Peter van Petegem die op en over hem gaat. Hij krijgt nog een groep van 10 andere renners mee met o.a. Frank Vandenbroucke, Nico Mattan en Michael Boogerd. De finale kan beginnen! 

De Zwarte van Brakel schudt nog eens aan de boom op de Muur van Geraardsbergen. Hij versnelt en de groep spat uiteen. Slechts één renner kan Van Petegem volgen: ex-Lotto-renner Frank Vandenbroucke. Met z’n tweeën rijden ze naar de aankomst in Meerbeke, maar VDB moet z’n meerdere erkennen in een snellere Van Petegem die zo voor de tweede maal de Ronde van Vlaanderen op z’n palmares schrijft.

De Hel van het Noorden

Eén week na de Ronde van Vlaanderen start Van Petegem ook als favoriet in de kasseiklassieker. Zich verstoppen in de buik van het peloton is geen optie want hij draagt de witte leiderstrui van de Wereldbeker. 

Na een ware afvallingsrace blijven nog drie renners over die zij aan de velodroom van Roubaix opdraaien: de Rus Jekimov, de Italiaan Pieri en… de Belg Van Petegem. In een zenuwslopende laatste ronde vangt de Lottorenner de verrassingsaanval van Jekimov goed op en sprint zo naar z’n eerste kassei. Hij is de achtste renner die erin slaagt om in één week tijd zowel Vlaanderen als Roubaix te winnen en mag zich zo, als specialist van kasseiklassiekers, terecht een Flandrien noemen.
De zwarte van Brakel

 
donderdag 20 september

€ 200.000
te winnen

€ 200.000 te winnen
donderdag 20 september
 
vrijdag 21 september

Uitzonderlijke Jackpot van € 130.000.000 *
te winnen

€ 130.000.000 * te winnen
vrijdag 21 september
 
zaterdag 22 september

€ 1.000.000 *
te winnen

€ 1.000.000 * te winnen
zaterdag 22 september

Resultaten vorige trekkingen

Meer resultaten

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden