Geluk heb je zelf in handen

 • 18/07/2016
Waardering
 • Niet interessant
 • Matig
 • Goed om weten
 • Tof!
 • Fantastisch!

Geluk is zonder twijfel één van de meest intrigerende concepten die er bestaan. Zeven miljard mensen hebben er elk hun eigen definitie van, maar toch zijn er een aantal gebaren die om het even wie een beetje gelukkiger maken. Doe in dit artikel wat inspiratie op.

Geluk heb je zelf in handen bonheur confiance

Er bestaan een pak theorieën over geluk. Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat 50% van ons geluk genetisch bepaald is. Sommige mensen voelen zich van nature gelukkiger dan andere. 10% is afhankelijk van de omstandigheden zoals je gezondheid of werk. En 40% heb je zelf in handen. Nu is het de bedoeling om iets met die 40% te doen, maar hoe?

 1. Vertel iemand waarvoor je hem of haar dankbaar bent. De kans is groot dat die persoon jou meteen vertelt wat jou de moeite waard maakt. Dubbel geluk dus!
 2. Glimlach naar een vreemde op straat en zeg goeiedag. Dit eenvoudig gebaar zal zowel zijn als jouw dag een beetje opfleuren.
 3. Sta je plaats af aan iemand in het openbaar vervoer. De dankbaarheid die ermee gepaard zal gaan is goud waard.
 4. Complimenteer de mensen rondom je. Vrienden, familie of wildvreemden, het maakt niet uit. De kans is groot dat ze je op hun beurt een complimentje zullen geven.
 5. Betaal de koffie en brownie van de persoon voor je in een koffiebar en stel daarna voor om samen een tafeltje uit te zoeken. Een uurtje keuvelen kan wonderen doen.

Test nu je geluk met Joker+


 
woensdag 19 september

€ 2.000.000 *
te winnen

€ 2.000.000 * te winnen
woensdag 19 september
 
woensdag 19 september

€ 200.000
te winnen

€ 200.000 te winnen
woensdag 19 september
 
vrijdag 21 september

Uitzonderlijke Jackpot van € 130.000.000 *
te winnen

€ 130.000.000 * te winnen
vrijdag 21 september

Resultaten vorige trekkingen

Meer resultaten

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden