De andere droom van Stig Broeckx

  • 08/05/2015
Waardering
  • Niet interessant
  • Matig
  • Goed om weten
  • Tof!
  • Fantastisch!

Hij hing als jonge knaap eens 24 uur lang het kalf uit. Letterlijk welteverstaan: een dag en een nacht bracht hij door in een kalverbox op de boerderij van zijn ouders. “Mijn oudere broer had me uitgedaagd”, vertelt Stig Broeckx als je hem vraagt naar zijn jeugdherinneringen. “Ik moest me toch bewijzen?” lacht hij. “Ik had de tijd van mijn leven op de boerderij van mijn ouders. Ik zat als kind hele dagen tussen de dieren, en dan vooral het liefst tussen de koeien.”

Dit soort escapades illustreren evengoed dat hij als knaap al over flink wat karakter beschikte. Dat komt hem vandaag, als beroepsrenner, goed van pas. Renner zijn is trouwens een droom die uitkomt voor de 25-jarige Kempenaar. Al was het eigenlijk niet zijn eerste jongensdroom. Hij wist bijvoorbeeld pas rond zijn achttiende zeker dat hij voor die profcarrière wou gaan.

 “In de middelbare school deed ik wiskunde-wetenschappen. Ik heb heel lang gedacht dat ik dierenarts zou worden”, aldus de Desselaar. “Maar toen bleek dat ik toch ook wel een beetje met de fiets kon rijden, heb ik die bijzonder zware en lange studie ingeruild voor het iets lichtere programma van industrieel ingenieur landbouw.”

Het is maar wat je licht noemt natuurlijk. Maar daar komt dat karakter dan weer bovendrijven. Intussen is Broeckx aan zijn tweede jaar als fulltime prof bezig. De kriebel van destijds is echter nog niet helemaal verdwenen...

“Dierenarts worden na mijn carrière zit er niet meer in, maar ik blijf geïnteresseerd in de landbouw. Misschien kan ik een voorbeeld nemen aan oud Lotto-renner Wim Vansevenant: die heeft zich na zijn wielerloopbaan ook op de boerenstiel gestort door het ouderlijke bedrijf over te nemen. Zelf heb ik wel concurrentie van mijn broers en zus. Wie weet zijn zij dan ook kandidaat”, vertelt hij – zoals altijd – met een brede glimlach. “Ach, de toekomst zal wel uitwijzen wat ervan komt. Maar voor het zover is, wil ik graag nog járen alles uit de kast halen op de fiets!”


 
maandag 24 september

€ 400.000
te winnen

€ 400.000 te winnen
maandag 24 september
 
dinsdag 25 september

Ongelofelijke Jackpot van zo’n € 138.000.000 *
te winnen

zo’n € 138.000.000 * te winnen
dinsdag 25 september
 
woensdag 26 september

€ 1.000.000 *
te winnen

€ 1.000.000 * te winnen
woensdag 26 september

Resultaten vorige trekkingen

Meer resultaten

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden