De andere droom van Thomas De Gendt

  • 25/06/2015
Waardering
  • Niet interessant
  • Matig
  • Goed om weten
  • Tof!
  • Fantastisch!

In het leven zijn er altijd uitzonderingen. Thomas De Gendt is er zo eentje…

Waarom? Als we aan de Lotto-renners vragen wat ze vroeger wilden worden, dan zeggen de meesten eigenlijk niet meteen wielrenner. De ene wou brandweerman worden, de andere landbouwer, of motorcrosser…

Maar niet Thomas De Gendt. Neen, hij was amper vijf toen hij al zeker wist dat hij ‘coureur’ zou worden. Zijn tien jaar oudere broer Jürgen was immers ook renner, en heel die wereld maakte bijzonder veel indruk op de kleine Thomas.

Thomas: “Ik heb bij gebrek aan wedstrijden voor echt jonge rennertjes destijds wel een tijdje gevoetbald bij Kemzeke. Maar zodra ik de kans kreeg, reed ik mijn eerste wedstrijd: net over de grens met Nederland. Ik was toen tien.”

Als jonge snaak keek Thomas De Gendt onder meer op naar rouleurs zoals Ludo Dierckxsens en Jens Voigt. Niet toevallig, wellicht, dat die manier van koersen ook de stijl is van de intussen 28-jarige aanvaller.

Dromen van later doet hij intussen ook wel al eens. “Ik zou niets liever willen dan in het peloton actief te blijven. Als mecanicien – ik heb tenslotte een diploma van fietshersteller – of liever nog als ploegleider. Ja, het is een microbe voor het leven!

 
zondag 23 september

€ 400.000
te winnen

€ 400.000 te winnen
zondag 23 september
 
dinsdag 25 september

Ongelofelijke Jackpot van zo’n € 138.000.000 *
te winnen

zo’n € 138.000.000 * te winnen
dinsdag 25 september
 
woensdag 26 september

€ 1.000.000 *
te winnen

€ 1.000.000 * te winnen
woensdag 26 september

Resultaten vorige trekkingen

Meer resultaten

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden