Waarom kussen goed voor je is

  • 05/07/2016
Waardering
  • Niet interessant
  • Matig
  • Goed om weten
  • Tof!
  • Fantastisch!
Ontdek hier de nuchtere waarheid over het liefkozen. En waarom je het maar beter kan blijven doen. Joker+ verleidt je met 5 weetjes. 
 


Goed voor je lijn
Wist je dat je met kussen wel 34 spieren in je gezicht traint? En dat kussen meer dan 1/3e efficiënter is dan wandelen? Met een passionele kus van 5 minuten verbrand je 32 calorieën. Ga je even lang wandelen, dan zijn dat maar 20 calorieën. De rekensom is gauw gemaakt. En je hoeft je niet meer schuldig te voelen, als je de regen niet wil trotseren.

Last van hooikoorts of huisstofmijt? 
Kussen is gezond! Japanse onderzoekers ontdekten dat kussen een goede manier is om allergische klachten tegen huisstofmijt of hooikoorts te verminderen. Een half uur per dag zoenen is genoeg om histamine in je lichaam te doen afnemen. Histahoe? Histamine doet je niezen, zorgt voor een loopneus en tranende ogen. 

Kus elkaar dus innig voor het slapengaan. Zeker als je lief een snurker is. Want als er minder gesnurkt wordt, slaap jij beter door. Iedereen goedgezind

Mooi gebit
Kussen vies? Niets is minder waar. Kussen met een gezond persoon werkt juist desinfecterend. Het speeksel dat je elkaar doorgeeft is goed voor je tanden. Want hoe meer speeksel je aanmaakt, hoe sneller je bacteriën wegspoelt en tandbederf tegengaat. De liefde smaakt zoet, maar je krijgt er geen gaatjes van. 

Last van stress?
In je lippen en tong zitten veel zenuwen, die gevoelig zijn voor aanraking en temperatuur. Bij iedere kus sturen ze impulsen door naar je brein. Zo komt er een heerlijke portie endorfine en dopamine vrij, die je een gevoel van geluk, euforie en genot bezorgen.

Bovendien zeggen Amerikaanse wetenschappers, dat een kwartier per dag kussen, of elkaars hand vasthouden (!) al genoeg is om het stesshormoon cortisol in je bloed te doen dalen. 

Kussen houdt je mooi
Het is een feit dat je je gelukkiger voelt, als je veel kust. En gelukkige mensen, jong of oud, zijn mooie mensen. Dus doe je ogen toe. En denk terug aan jullie allereerste kus. Zoek straks je lief op. En kus alsof je leven ervan afhangt. 

Wie is of was jouw favoriete kusser? Ken je zijn of haar sterrenbeeld nog? Sommige dingen zijn nu eenmaal voorbestemd. Waag je kans op Joker+

Speel online

 
maandag 20 augustus

€ 800.000
te winnen

€ 800.000 te winnen
maandag 20 augustus

Resultaten vorige trekkingen

Meer resultaten

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden