Dertig jaar Lotto-ploeg: de cirkel is rond

  • 18/12/2015
Waardering
  • Niet interessant
  • Matig
  • Goed om weten
  • Tof!
  • Fantastisch!

Het jaar 2008 was de doorbraak van Philippe Gilbert. Dat wist je sinds de vorige aflevering van ‘Dertig jaar Lotto-ploeg’. De bevestiging blijft niet uit: de jaren nadien schrijft de Ardennees mooie overwinningen op zijn naam. 

Wat hij in 2011 presteert, tart elke verbeelding. Als kersvers Belgisch kampioen wint de puncher uit Aywaille de openingsrit van de Tour en pakt hij meteen zijn eerste gele trui. Dat jaar voegt hij ook de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, de Clasica San Sebastian én de GP Québec toe aan zijn palmares. Als kers op de taart ziet hij zich gekroond tot eindwinnaar van de UCI World Tour.

Datzelfde jaar zijn de spotlights niet alleen op Gilbert gericht: André Greipel komt namelijk over van HTC-Columbia. Hij bewijst in zijn openingsjaar meteen zijn waarde met winst in de Ronde van de Algarve, de Ronde van Turkije, de Ronde van België, de Tour en de Eneco Tour. De Duitse spurtbom wordt in die jaren een buitengewoon belangrijke pion voor de ploeg. Al zijn overwinningen opsommen, is haast onbegonnen werk. Maar vooral zijn overwinningen in de Tour van 2011 tot en met dit jaar zijn van goudwaarde.

De kracht van de Lotto-ploeg zit hem echter niet alleen in zijn buitenlandse toprenners, integendeel. Dat bewijzen de resultaten van jongens als Jurgen Van den Broeck, Jelle Vanendert, Gianni Meersman… En wat te denken van de doorbraak van Jens Debusschere de voorbije jaren? Of die van Tim Wellens?

Als je het aan ons vraagt, is de cirkel mooi rond: de Nationale Loterij is destijds in het wielrennen gestapt om kansen te bieden aan Belgisch talent. En het voordeel van een cirkel is dat je hem oneindig kunt blijven rondmaken. Als het aan ons ligt, gaan we dan ook nog een tijdje door!

Meer over de historiek van de Lotto-ploeg ontdek je elders op onze site.
 
vrijdag 21 september

Uitzonderlijke Jackpot van € 130.000.000 *
te winnen

€ 130.000.000 * te winnen
vrijdag 21 september
 
vrijdag 21 september

€ 400.000
te winnen

€ 400.000 te winnen
vrijdag 21 september
 
zaterdag 22 september

€ 1.000.000 *
te winnen

€ 1.000.000 * te winnen
zaterdag 22 september

Resultaten vorige trekkingen

Meer resultaten

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden