Doe jij mee aan Wereldwaterdag?

  • 20/03/2017

Drinkwater is een basisrecht. En toch hebben miljoenen mensen geen toegang tot zuiver water. Wereldwaterdag wil daar iets aan doen.

We staan er maar zelden bij stil, want draaien we onze kraan open, dan stroomt het drinkbaar water er zomaar uit. Toch is dat in vele delen in de wereld niet zo voor de hand liggend. En daar willen ngo Protos en Wereldwaterdag wat aan doen.

Drinkbaar water voor iedereen

Maar liefst vier miljard mensen worden elk jaar voor minstens één maand getroffen door waterschaarste, wereldwijd hebben meer dan 660 miljoen mensen (nog) geen toegang tot zuiver water en meer dan twee miljard beschikken niet over een toilet. Deze cijfers zijn hallucinant. Net daarom wil Wereldwaterdag iedereen oproepen op 22 maart acties te ondernemen en zo geld in te zamelen. Het doel? Tegen 2030 veilig en betaalbaar drinkbaar water voor iedereen, net als gepaste en degelijke sanitaire voorzieningen.

Het doel van Protos

Protos zet zich niet alleen in tijdens Wereldwaterdag, maar strijdt als ngo een heel jaar lang voor drinkbaar water. Dat doen ze in negen landen waar gebrek aan toegang tot water één van de elementen van onderontwikkeling is. Maar ook in België zetten ze zich in voor water: door vormingen op scholen te geven, mensen bewust te maken van de problematiek en te zorgen dat het thema op de politieke agenda komt. De Nationale Loterij is partner van Protos en steunt haar acties ten voordele van drinkwaterprogramma's. De Nationale Loterij steunt als partner van protos de acties ten voordele van toegang tot zuiver water in Madagascar.

 
zaterdag 29 april

zo’n € 1.500.000 *
te winnen

zo’n € 1.500.000 * te winnen
zaterdag 29 april
 
zaterdag 29 april

€ 400.000
te winnen

€ 400.000 te winnen
zaterdag 29 april
 
dinsdag 2 mei

zo’n € 66.000.000 *
te winnen

zo’n € 66.000.000 * te winnen
dinsdag 2 mei

Resultaten vorige trekkingen

Meer resultaten

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste nieuwigheden en acties van de Nationale Loterij.

Ik schrijf me in!

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden