Lotto sponsort Lokale Helden!

  • 01/03/2018

Naar aanleiding van Lokale Helden 2018, dé hoogdag voor lokaal muzikaal talent in Vlaanderen en Brussel, geeft Lotto drie uitzonderlijk inspirerende initiatieven extra financiële steun. Vandaag worden de drie winnaars bekendgemaakt: Lokale Helden Aarschot, Exotique in de Westhoek en Gentse Helden, zij ontvangen € 1.500, € 1.000 en € 500.

Lokale Helden Aarschot

Lokale Helden Aarschot kaapt de hoofdprijs van € 1500 weg. In Aarschot leidt de unieke samenwerking tussen Kamp A, De Klinker Club, De Haven, CC Het Gasthuis en Stad Aarschot tot een driedaags ontdekkingsfestival. Een rockconcours opent vrijdag het weekend. Hierbij slepen de winnaars niet alleen mooie, maar vooral ook praktische prijzen in de wacht. Zo mag de winnaar zich een jaar lang artist in residence in De Klinker noemen. Dag twee trakteren ze de winkelende Aarschottenaar op walk-in concerten doorheen de stad.
Zo proberen de organisatoren het sociaal klimaat en samenhorigheidsgevoel in Aarschot te boosten. Kamp A, een vzw die zich ook de afgelopen edities 200% inzette, heeft een duidelijke visie over hoe ze cultuur in hun stad nog meer willen laten leven. Tot slot gaven ze in hun dossier duidelijk aan waarvoor ze het budget willen gebruiken: de promotie, communicatie en visibiliteit van het event om zoveel mogelijk mensen te verenigen via muziek.

Exotique in de Westhoek

Vzw De Boot in Houthulst bewijst dat de link tussen vluchtelingen en een boot niet per se negatief hoeft te zijn. Voor hen zijn de bewoners van het nabijgelegen Fedasil Poelkapelle lokale helden. De muzikanten onder hen treden op vrijdag 27 april op in de balzaal van De Boot. Naast de unieke setting scoort dit evenement hoog als het gaat over mensen kansen geven en zich thuis laten voelen. Twee belangrijke effecten van Lokale Helden. Gezien de beperkte middelen van deze vzw geven Lotto en Poppunt hen graag een financieel duwtje van € 1.000 in de rug.

Gentse Helden

Gentse Helden reist kroegentochtgewijs doorheen verschillende decennia. In vier cafés rond het St-Jacobsplein spelen vier lokale bands hun eigen repertoire aangevuld met een cover van een liedje uit de jaren ’60, ‘70, ’80 of ’90. Het publiek kiest zijn winnaar door een stem uit te brengen op de achterkant van de flyer. Niet alleen blinkt dit initiatief uit in originaliteit, dat de twee organisatoren slechts twee straffe muziekliefhebbers zijn, is bewonderenswaardig. Lynn en Dante gingen op zoek naar diverse partners om van Gentse Helden een succesformule te maken. Het beste bewijs dat niet alleen een vzw, jeugdhuis of de stad, maar werkelijk iedereen Lokale Helden mee kan organiseren. Zo veel creativiteit en moed belonen we graag met een prijs van €500.

Naast deze drie evenementen zal er dus nog veel meer te beleven zijn op vrijdag 27 april. Zo stonden er bij de editie vorig jaar meer dan 1.000 artiesten geprogrammeerd op zo’n 460 podia in maar liefst 190 gemeenten in Vlaanderen en Brussel.

 
donderdag 20 september

€ 200.000
te winnen

€ 200.000 te winnen
donderdag 20 september
 
vrijdag 21 september

Uitzonderlijke Jackpot van € 130.000.000 *
te winnen

€ 130.000.000 * te winnen
vrijdag 21 september
 
zaterdag 22 september

€ 1.000.000 *
te winnen

€ 1.000.000 * te winnen
zaterdag 22 september

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden