Collega voor één dag

  • 27/07/2018

 

Nationale Loterij steunt actie ALS Liga "Collega voor één dag!"

Iedereen herinnert zich nog wel de Ice Bucket Challenge die enkele jaren geleden een enorme hype was op de sociale media. Bedoeling was zoveel mogelijk mensen te sensibiliseren rond ALS, een ongeneeslijke en alsnog dodelijke spierziekte, en geld in te zamelen voor onderzoek naar een behandeling van deze vreselijke aandoening.

Met precies dezelfde bedoeling is er nu de #WorkForALS-challenge waarbij een aantal ALS-patiënten bedrijven oproepen hen een dag tewerk te stellen en ze hun loon voor die dag doneren aan de ALS Liga België vzw  – in de hoop dat zoveel mogelijk ‘gewone’ werknemers ook een deel van hun loon afstaan.

Een heel nobel initiatief, en dus liet de Nationale Loterij zich niet pramen en engageerde zij één van die ALS-patiënten, de 69-jarige Jef Nijsmans uit Vosselaar, om een dag bij ons mee te draaien en ’s avonds Sophie Dewaele te assisteren bij de presentatie van de Lotto-trekking van woensdag 18 juli op Eén.

De beelden van die trekking kan je hier herbekijken, maar we maakten ook onderstaand filmpje van de aanloop naar die trekking.  Jef kreeg die dag namelijk een spoedcursus van gerechtsdeurwaarder Chris Mellaerts en IT-verantwoordelijke Willy Placlet die hem in mensentaal uitlegden wat er voor en na zo’n Lotto-trekking nog allemaal te gebeuren staat en hoe dat in z’n werk gaat.

Veel kijkplezier, en volg vooral het goede voorbeeld van onze presentatrice die meteen de vergoeding voor haar werk die avond toezegde aan de ALS Liga.

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden