De Nationale Loterij steunt Télévie

  • 13/04/2017

Ook dit jaar is de Loterij partner van Télévie, de liefdadigheidsactie ten bate van de strijd tegen kanker en leukemie.

Télévie is een liefdadigheidsactie die de Nationale Loterij na aan het hart ligt. Wij zijn er trots op dat we dit mooie initiatief nu al enkele jaren steunen.

Help het leven overwinnen

Sinds de eerste editie in 1989 zamelde de actie Télévie € 152.399.182 in. Dit bedrag werd volledig aan onderzoek besteed. Ook dit jaar helpt de Loterij diegenen die dat echt nodig hebben door financiële en menselijke steun te verlenen aan de Défi des cyclos!

Le défi Disco

De Nationale Loterij steunt défi Disco. 6 x per dag wordt er een disco nummer gedraaid op Bel RTL, de presentatoren/presentatrices vragen aan de luisteraars om een foto te posten in de disco kleuren op de pagina www.rtl.be/belrtl/participez-au-discotelevie of op de sociale media kanalen met de hashtag #DiscoTelevie. 

Défi des cyclos

De Nationale Loterij is opnieuw partner van de Défi des cyclos die op 17 april zal plaatsvinden in Nijvel. 220 deelnemers gaan de uitdaging aan om 130 km te fietsen voor het goede doel. De volledige winst zal worden overgemaakt aan Télévie. Voor de gelegenheid zullen enkele bekende personen aanwezig zijn: Laurent Haulotte, directeur informatie RTL/TVI, Marc Wauters, gewezen gele trui, Christophe Brandt, gewezen wielrenner bij Lotto en sportdirecteur van Wallonie Bruxelles, en Olivier Colle, animator van Vivacité en koersdirecteur. Le défi des cyclos zet een ambiteus doel voorop. Zo willen ze samen met de steun van de Nationale Loterij het ingezamelde bedrag van € 47.000 overteffen. De Nationale Loterij draagt haar steentje bij door 220 maillots in de kleuren van Télévie aan te bieden.

Een ambitieus doel

Dit jaar wilde de Nationale Loterij Télévie helpen om het ingezamelde bedrag van 2016 te overtreffen.

Deze opbrengst laat toe om belangrijke stappen te zetten in het  wetenschappelijk onderzoek naar en hopelijk op termijn ook het genezen van deze ziekte, die jammer genoeg nog te veel mensen treft.

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden