De Nationale Loterij zet zich in voor het milieu

  • 13/11/2017
Waardering
  • Niet interessant
  • Matig
  • Goed om weten
  • Tof!
  • Fantastisch!

In antwoord op de milieuproblemen heeft de Nationale Loterij het initiatief "Recycleer en help" gelanceerd. Het concept? Inzamelen van recycleerbaar afval voor het goede doel.

Recycleren

  
15 november
 werd uitgeroepen tot Wereldrecyclagedag. De gelegenheid bij uitstek om het nogmaals te hebben over een mooi project dat op de steun van de Nationale Loterij kan rekenen, nl. "Recycleer & help".

Sinds december 2015 worden de collega’s van de Nationale Loterij opgeroepen om bepaald afval in te zamelen om te recycleren of te hergebruiken voor het goede doel. Om dit project te kunnen uitvoeren werkt de Nationale Loterij samen met verschillende verenigingen die ze met fierheid steunt en/of subsidieert.

3 manieren om onze planeet te helpen

De talrijke medewerkers, partners en bezoekers van de Nationale Loterij worden aangemoedigd om op hun werkplek drie types van afval te deponeren:

  1. Alle soorten lege batterijen, evenwel in goede staat, voor de VZW Bebat. Die organisatie geeft ze een nieuw leven door ze te recycleren en zodoende het leefmilieu te beschermen. Elk jaar worden zo’n 2,5 miljoen kg lege batterijen gerecycleerd!
  2. Kurken voor De Vlaspit, een vereniging met sociale doeleinden die via het programma Recycork kurken fijnmaalt om te gebruiken als natuurlijke isolatie voor daken, muren, vloeren of plafonds. Resultaat? Energiebesparing in huizen! Bovendien creëert de vereniging ook werk en stelt mensen met beperkte middelen in staat om zich te integreren in de arbeidsmarkt. Iedereen wint erbij!
  3. Plastic flessendoppen ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Die vereniging traint geleidehonden en stelt die vervolgens ter beschikking van blinden of slechtzienden. Daartoe verkoopt het centrum gewoonweg de ingezamelde doppen aan ondernemingen.

Een klein gebaar, met grote gevolgen!

De medewerkers van de Nationale Loterij waren onmiddellijk enthousiast, want zij begrepen meteen de inzet van dergelijk project. Inzamelen is makkelijk, het kost tijd noch moeite. Nochtans kan dit gebaar grote gevolgen hebben voor de bescherming van onze planeet. Dergelijke kleine initiatieven zorgen voor een betere toekomst, voor ons én voor onze kinderen. Deze kleine druppelsgewijze acties vormen zich geleidelijk om tot een positieve golf van veranderingen.

 
maandag 23 april

€ 1.000.000
te winnen

€ 1.000.000 te winnen
maandag 23 april
 
dinsdag 24 april

Ongelofelijke Jackpot van zo’n € 138.000.000 *
te winnen

zo’n € 138.000.000 * te winnen
dinsdag 24 april
 
woensdag 25 april

€ 6.500.000 *
te winnen

€ 6.500.000 * te winnen
woensdag 25 april

Resultaten vorige trekkingen

Meer resultaten

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden