Om jou te beschermen: het label "Verantwoord Spel"!

  • 22/09/2017

Spelen moet een gezond plezier blijven. Daarom volgt de Nationale Loterij de Europese standaarden inzake “Verantwoord Spel”, zodat je in de veiligste omstandigheden kan spelen, ook online.

De Nationale Loterij neemt haar verantwoordelijkheid ter zake zeer ernstig. Wist je trouwens dat ze de eerste speloperator in België is met het label “Verantwoord Spel”?

Concreet betekent dit dat de Nationale Loterij een reeks maatregelen neemt om je gezond spelplezier te garanderen. Zo maken we bijvoorbeeld een erezaak van de bescherming van minderjarigen. Daarom kan je niet aan onze spelen deelnemen als je nog geen 18 jaar bent. Meer info over ons engagement.

Preventie vergt ook opleiding. Daarom zorgen wij voor vorming van onze personeelsleden en die van onze verkooppunten en verspreiden we nuttige informatie m.b.t. gokverslaving. Tevens leggen wij limieten op voor de spelen op e-lotto en voeren we een verantwoordelijke marketingpolitiek, conform onze code inzake ethische reclame.

Deze maatregelen illustreren ons engagement t.o.v. onze spelers dat spelen bij ons leuk en ethisch verantwoord blijft. 

Spelen zonder te ontsporen

  • Heb je vaak een hevige aandrang om te spelen? Vraag je je af of je nog ‘goed bezig’ bent? Deze kleine test brengt duidelijkheid. 

  • Hulp nodig? “SOS Spelen” biedt je 24/24, en 7/7, een luisterend oor op het gratis nummer 0800/35.777. Daarnaast kan je terecht in verscheidene hulpcentra, ook in je eigen buurt. Meer info vind je hier.

Alles over verantwoord spel

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden