Nationale Loterij realiseert maatschappelijk rendement dankzij haar spelers

  • 20/04/2017

Sinds de oprichting van de Nationale Loterij in 1934 zijn het haar spelers die het mogelijk maken dat talrijke organisaties en projecten over gans België gesteund worden. Op de soiree-avond ‘Iedereen telt mee' bracht de Loterij haar voornaamste partners samen om vast te stellen hoe ze samen het verschil maken.

Het maatschappelijke rendement van de Nationale Loterij loopt op tot ruim 320 miljoen euro. Dat is 27 procent van haar jaaromzet. De steun die de Nationale Loterij verstrekt is een bewijs van de rechtstreekse en transparante relatie tussen de spelers, het spel en de goede doelen. Wie speelt, steunt. En wie een toelage ontvangt, krijgt die dankzij de miljoenen spelers die Lotto, EuroMillions, Win for Life of een ander spel van de Loterij speelden. Die wisselwerking zit ingebakken in de bedrijfscultuur van de Nationale Loterij. In het Koloniënpaleis in Tervuren maakten woensdagavond 19 april zowat 200 partners van de Loterij - spelers, verkooppunten en afgevaardigden van talrijke gesubsidieerde organisaties - kennis met elkaar.


Jannie Haek, Gedelegeerd Bestuurder van de Nationale Loterij:
 

“ Het concept van een loterij is absoluut niet modern, maar betreft een eeuwenoude vorm van collectieve hoop en solidariteit: Spelers zetten vrijwillig bescheiden bedragen in ter financiering van publieke goederen en diensten die het algemene welzijn dienen vb ziekenhuizen, onderwijs.. . Ook vandaag biedt de Loterij een indrukwekkende return aan de Belgische maatschappij dankzij haar spelers. Ik durf op de honderden organisaties die deze steun ontvangen te rekenen om de spelers blijvend te bedanken voor hun inzet”

Sophie Wilmès, Minister van Begroting, belast met de Nationale Loterij :
"Ik ben erg gehecht aan de maatschappelijke rol van de Nationale Loterij. Naast mijn budgettaire verantwoordelijkheden, stelt het me in staat om concrete projecten in de sociale sector, in sport, kunst en cultuur te ondersteunen. De Nationale Loterij subsidieert grote en gekende organisaties die bekend staan om hun betrokkenheid in de samenleving, zoals het Rode Kruis of Child Focus. Maar daarnaast, zijn er ook kleinschaligere lokale projecten die vaak een cruciale rol in het leven van de burgers spelen. Wanneer mijn agenda het toelaat, is het altijd een verrijkende ervaring om deze actoren van verandering op het terrein te ontmoeten.”

Het unieke Belgische ecosysteem van spelen en helpen werd ook feestelijk gevierd via de uitreiking van een aantal awards. Maar liefst vijf Belgische organisaties uit diverse sectoren ontvingen op deze feestelijke avond een award; een erkenning voor het feit dat deze organisaties zelf actief werk maken van het onderstrepen van de band tussen het spel, de speler en het goede doel.

  • INNOVATION AND SUSTAINABILITY AWARD – vzw Inagro 
  •  ENGAGEMENT AWARD – Centre Médicale Heliporte 
  •  VOLUNTEER AWARD – Special Olympics Belgium  
  • INFLUENCE AWARD – Belgian Paralympic Committee 
  • PARTNERSHIP AWARD – Koninklijk Museum voor Midden-Afrika/Musée Royale de l’Afrique Centrale
Meer informatie omtrent de maatschappelijke investeringen van de Nationale Loterij alsook de verdeling van de subsidies kan je hier terugvinden.

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden