De Nationale Loterij en sport

  • 09/02/2018

Zoals iedereen weet , houdt de Nationale Loterij van sport. Zo kent ze het BOIC jaarlijks een subsidie toe voor de voorbereiding en begeleiding van de sporters die vanuit het BOIC worden uitgezonden naar de Olmpische Spelen en andere evenementen. 


Daarbovenop ondersteunt ze het project "Be Gold" dat specifiek focust op de detectie, de ontplooiing en de begeleiding van jonge talenten met Olympisch potentieel naar de toekomst toe.

Aan de komende Olympische Winterspelen in PyeongChang zullen 20 Belgische atleten (+1 reserve) deelnemen in 9 verschillende disciplines. Snowboarder Seppe Smits krijgt de eer de Belgische vlag te dragen tijdens de openingsceremonie op 9 februari. Het wordt z’n tweede deelname aan de Olympische Spelen na die van Sotchi in 2014. Seppe Smits is de huidige wereldkampioen Slopestyle en was al twee keer vice-wereldkampioen Big Air. In PyeongChang zal hij z’n Spelen inzetten met de Slopestyle-kwalificaties.

Verscheidene atleten zitten in het "Be Gold" project : 

  • Biathlon : Florent Claude en Thierry Langer maken deel uit van het Be Gold-project Aflossing Biathlon (4 x 7,5km)
  • Bobsleeën : An Vannieuwenhuyse en Sophie Vercruyssen
  • Kunstschaatsen : Loena Hendrickx 
  • Short Track : Jens Almey en Ward Pétré
  • Snowboard : Stef Vandeweyer

Inmiddels zijn ook onze paralympische atleten zich aan het klaarstomen. Zij beginnen er aan op 9 maart. Twee atleten zijn hiervoor geselecteerd: De skiër Jasper Balcaen en Eléonor Sana, slechtziende skiër geleid door haar zus Chloë.

Als partner van #TeamBelgium duimt de Nationale Loterij alvast voor een rijke medaille-oogst voor België !

Ontdek hieronder enkele sfeerbeelden van de Belgische delegatie die zal deelenemen aan de Olympische winterspelen!

De Nationale Loterij ondersteunt de Special Olympics - Nationale Loterij

Project in de kijker

Iedereen telt mee bij de Nationale Loterij! Wij steunen jaarlijks vele initiatieven en projecten. Mede dankzij jou, want telkens je speelt help je! Zo ondersteunen we samen bijvoorbeeld de Special Olympics, een schoolvoorbeeld inzake integratie en sociale ontplooiing van mensen met een mentale handicap doorheen de sport

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden