De Nationale Loterij en sport

  • 08/08/2016
Waardering
  • Niet interessant
  • Matig
  • Goed om weten
  • Tof!
  • Fantastisch!

De Nationale Loterij heeft een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen in deze samenleving en één van deze doelstellingen is onder meer investeren in topsport en het jongerenbeleid. Dat de Nationale Loterij een hart heeft voor sport, is voor iedereen reeds jarenlang duidelijk.

la loterie nationale soutient le sport

Naast de jaarlijkse dotatie aan het BOIC,  geeft de Nationale Loterij sinds 2004, een stevige duw in de rug aan het project « Be Gold ». Op die manier vormt « Be Gold » een hefboom om optimale trainings, competitie en begeleidingsstructuren te organiseren voor jonge topsporters.

In augustus zijn er in Rio opnieuw Olympische Spelen. Uiteraard hoopt de Nationale Loterij op een aantal Belgische medailles.
Maar ook de Belgische Paralympiërs stomen zich ook klaar om onze driekleur met evenveel verve te verdedigen tussen de aanwezige 178 landen.
De Nationale Loterij ondersteunt ook diverse Europese en Wereldkampioenschappen die in ons land worden georganiseerd. 

De Nationale Loterij werkt ook aan een optimale versterking van de jeugdwerking van de verschillende nationale sportbonden. Deze jeugdprojecten zijn immers de kweekvijvers voor onze toekomstige topatleten.

We zijn niet enkel fans van de Rode Duivels via de Koninklijke Belgische Voetbalbond, maar ook tal van andere nationale teams kunnen op onze steun rekenen. Ook  de veiligheid van supporters werd niet uit het oog verloren. Zo stelde de Nationale Loterij onder meer financiële middelen ter beschikking voor de aankoop van degelijke kledij voor de stewards tijdens de voetbalwedstrijden van ‘De Rode Duivels‘ en werden de seingevers bij de wielerwedstrijden. De Nationale Loterij heeft subsidies toegekend voor het project “arbitrage academie” van verschillende nationale sportbonden.

De Nationale Loterij heeft daarnaast ook aandacht besteed aan de sportiviteit op en naast het sportterrein. Het project ‘Fair-Play’ cup voor alle jeugdploegen binnen het voetbal, de ‘Lotto Fair Play‘ binnen het tennisgebeuren en tal van andere acties. 

Iedereen telt mee! En juist daarom dient een belangrijk deel van de spelinkomsten van de Nationale Loterij om talrijke sportieve projecten te ondersteunen.

 
woensdag 24 januari

€ 1.000.000 *
te winnen

€ 1.000.000 * te winnen
woensdag 24 januari
 
woensdag 24 januari

€ 400.000
te winnen

€ 400.000 te winnen
woensdag 24 januari
 
vrijdag 26 januari

Gigantische Jackpot van zo’n € 90.000.000 *
te winnen

zo’n € 90.000.000 * te winnen
vrijdag 26 januari

Resultaten vorige trekkingen

Meer resultaten

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden