Lotto-talent maakt Olympische droom waar!

  • 11/08/2016
Waardering
  • Niet interessant
  • Matig
  • Goed om weten
  • Tof!
  • Fantastisch!

Of we hem voor dit artikel zeker niet vóór 10 uur wilden opbellen, vroeg hij. Want hij was al bezig met lichttherapie om jetlag te voorkomen… Eén ding is duidelijk: Jasper De Buyst was al weken voordat hij in Rio aan de bak moet bezig met zijn Olympische prestatie. 

Jasper de Buyst

Sterker nog: het eerste van tien kwalificatietornooien voor de Olympische Spelen vond al plaats in oktober van 2014. Je kunt dus gerust stellen dat hij al een paar jaar timmert aan de weg naar Rio.

Onder andere daardoor zou je haast vergeten dat De Buyst later dit jaar nog 23 moet worden. Het wielertalent uit Asse speelde al zo vaak een prominente rol op de piste dat hij intussen bij de vaste waarden in ons land behoort. Een selectie voor de Olympische Spelen was voor deze vierdejaarsprof, waarvan hij er intussen bijna twee bij de Lotto-ploeg reed, niet meer dan terecht.

Jasper De Buyst: Sinds mijn officiële selectie in maart van dit jaar, ligt de focus helemaal op de Spelen: meer dan ooit rijden op de piste, extra trainingen in de fitness en recent nog een stage in Portugal. Daar vonden we een baan die gelijkaardig is aan die van Rio. Ook het weer is er warmer, en op afzondering kun je je toch nog meer dan anders focussen.  Ook met de partners van de nationale ploeg hebben we een tandje bijgestoken. Zo heb ik samen met de mensen van Ridley een nieuwe baanfiets ontwikkeld: de Arena TT. Die is speciaal op mijn maat gemaakt en werd uitvoerig getest in de nieuwe windtunnel van Flanders Bike Valley.”

Aan de voorbereiding zal het dus niet liggen, maar met wereldtoppers als Mark Cavendish, Fernando Gaviria en Elia Viviani aan de start, wordt een medaille behalen niet eenvoudig. 

Jasper: “In 2015 werd ik al eens vierde op het WK, nipt na onder meer Gaviria en Viviani. Ik ambieer dus toch wel een top-5 plaats. Of misschien zelfs nog iets beter. Het eindresultaat hangt van zoveel factoren af. Sowieso bestaat de kans dat er nog veel mogelijk is in de puntenkoers: het laatste en mijn favoriete onderdeel van het omnium. We zullen zien…”

Wie Jasper wil aanmoedigen, zet zich op 14 en 15 augustus schrap. Dan vindt immers het Olympisch omnium op de baan plaats, de zesdelige discipline* waaraan Jasper De Buyst straks deelneemt. Wij zijn er alvast helemaal klaar voor om Jasper vooruit te schreeuwen!

* Volledigheidshalve: het Olympische omnium bestaat uit de scratch, de individuele achtervolging, de afvalkoers, de tijdrit, de vliegende ronde en de puntenkoers. Meer over de nieuwe fiets van Jasper De Buyst vind je trouwens op de website van Lotto-Soudal.


 
woensdag 26 september

€ 1.000.000 *
te winnen

€ 1.000.000 * te winnen
woensdag 26 september
 
woensdag 26 september

€ 400.000
te winnen

€ 400.000 te winnen
woensdag 26 september
 
vrijdag 28 september

Mega Jackpot van zo’n € 151.000.000 *
te winnen

zo’n € 151.000.000 * te winnen
vrijdag 28 september

Ontdek Lottery Club

Ben je al lid?

Mijn gegevens
Wachtwoord vergeten?

Nieuw bij Lottery Club?
Lid worden