Lotto lanceert haar grote "Lotto Art" wedstrijd

Een shout-out naar street artists!

Wil je jouw creativiteit tonen in één van de grootste concertzalen van het land? Goed nieuws, dankzij Lotto wordt jouw droom werkelijkheid met de "Lotto Art"-wedstrijd.

Geef toe, je hebt er wel al eens van gedroomd om de volgende Banksy te worden. Of de nieuwe Dzia. Dankzij Lotto kan jouw droom werkelijkheid worden. Van woensdag 20 maart tot en met zondag 30 juni lanceert het moederspel van de Nationale Loterij de eerste editie van haar grote 'Lotto Art' wedstrijd.

In samenwerking met 11 Belgische concertzalen, biedt Lotto de mogelijkheid aan Belgische street artists om naam te maken bij het grote publiek. 

Wat is Lotto Art ?

De winnaars krijgen de kans om één volledige wand in te palmen in één van de volgende zalen: 

Lotto Arena, het Sportpaleis, Vorst Nationaal, AB, Paleis 12, La Madeleine, Lotto Mons Expo, Reflektor, Rockerill, Muziekodroom en De Kreun. Allemaal iconische zalen waar wereldsterren op het podium staan en waar wekelijks duizenden bezoekers over de vloer komen. Ontdek alles over de deelnemende zalen.

Deze wedstrijd sluit aan bij onze kernwaarden

Voor de Nationale Loterij is het van essentieel belang om toekomstige, Belgische talenten te ondersteunen en hen te begeleiden in hun creatief proces. Dankzij deze wedstrijd zet Lotto haar spelers in de spotlight en wordt de band tussen muziek en streetart versterkt.


Hoe deelnemen ?

Deelnemers hebben tot 18 april de tijd om hun project in te sturen via de website www.lotto-art.be. De jury van de Nationale Loterij maakt een eerste selectie. Vervolgens stemt het publiek op zijn favoriete artiesten. De artiesten zullen hun project verdedigen voor een panel van professionals, waaronder, onder andere, vertegenwoordigers van de 11 concertzalen.

Het werk moet minstens aan drie criteria voldoen:

  1. Er moet een link zijn met muziek.
  2. Het moet een element bevatten - historisch of niet - dat de stad vertegenwoordigt waar de concertzaal zich bevindt. 
  3. Het logo van Lotto Art moet vermeld worden.

Wat is de timing van de wedstrijd ?

Fase 1: Projectaanvraag

Van 20 maart 2019 tot en met 18 april 2019 om middernacht kan je als artiest je aanvraag indienen.

Fase 2: Selectie kunstprojecten door Jury 

In de periode van 19 april 2019 tot en met 26 april 2019 om middernacht kiest de Jury  maximum drie kunstprojecten per evenementenzaal. Deze selectie gebeurt op basis van het inschrijvingsdossier.

Fase 3: Indiening van het dossier

De  genomineerde artiesten hebben tijd tot en met 3 mei 2019 middernacht, om zowel een kunstproject in te dienen in de vorm van een tekening, als om een concrete en realistische financiële raming voor te leggen van hun kunstproject.

Fase 4: Stemming door het publiek

Van 13/05/2019 t.e.m 20/05/2019 zal het publiek worden gevraagd om zijn stem uit te brengen. Elke persoon beschikt over één stem per evenementenzaal. Het publiek kan stemmen via de specifieke website www.lotto-art.be.

Fase 5: Stemming door Jury 

Na de stemming door het publiek, komt de jury samen op 22 mei 2019. Deze Jury is samengesteld uit vertegenwoordigers van de Nationale Loterij, vertegenwoordigers van de evenementenzalen die partners zijn van de Nationale Loterij, en beroepsmensen uit de kunstwereld. 

fase 6: Bepaling van de winnaars

Uiterlijk op 27 mei 2019 maken we de namen van de 11 winnende kunstenaars bekend via de kanalen van de evenementenzalen van onze partners en via onze eigen kanalen.

Fase 7: Creatie van de kunstwerken

Van 27 mei 2019 tot en met 30 juni 2019 verwezenlijken de winnaars hun kunstwerk in de evenementenzaal die hen door de Jury werd toegewezen.