3 groene reflexen op de festivals

16/08/2019

Steeds meer festivals doen inspanningen om ecologischer te worden. Wij kopiëren ze …

En als wij, festivalgangers, nu ook eens een paar groene maatregelen zouden nemen om onze ecologische voetafdruk te beperken? Dit zijn er drie!
 
Druk je tickets niet af
Druk je toegangsticket indien mogelijk niet af. Je kan gewoon een digitaal ticket op je smartphone laten zien. Zorg er wel voor dat je telefoon goed opgeladen is en zet je scherm zo helder mogelijk zodat de lezer je QR-code/barcode zonder problemen kan scannen. Minder files, meer fun!
 
Ga voor de veggiestands
Broeikasgasemissies, overmatig waterverbruik en ontbossing: de intensieve veehouderij heeft een negatieve invloed op het milieu. Honger tussen twee concerten? Kies dan bijvoorbeeld voor een overheerlijke veggieburger of een portie nacho’s met verse guacamole … Een kleine, lekkere, stap voor de planeet!
 
Breng je eigen drinkbus mee
Stelt je favoriete festival een drinkwaterpunt ter beschikking, breng dan je eigen drinkbus mee. Dat zal je plasticverbruik enorm verminderen. Is dat niet haalbaar/toegestaan, geen paniek! Gebruik dan een herbruikbare beker en bevestig deze met een touw aan je pols (of heuptasje). Nu gebruik je slechts één recipiënt voor al je consumpties.