België: welke look voor welk festival?

9/08/2019

6 partnerfestivals van Win for Life en de beste outfits die gezien mogen worden …

Het is niet gemakkelijk om de juiste festivaloutfit te kiezen. Je gaat natuurlijk voor iets comfortabel, maar wil tegelijkertijd in stijl verschijnen op je favoriete concerten.
 
Boots en perfecto voor het Brussels Summer Festival
Het stadsfestival bij uitstek vindt plaats in de hoofdstad van België. Ga voor een stedelijke look, eenvoudig, maar goed doordacht: wit T-shirt, boyfriendjeans, comfortabele boots (om je enkel niet te verzwikken op de Brusselse straatstenen), een zwart leren perfectojasje, een schoudertas en zonnebril. Cool voor de concerten van Christine and the Queens, Hooverphonic en Tove Lo. Je kan deze outfit ook hergebruiken voor Maanrock, dat andere stadsfestival in Mechelen (van 23 tot 25 augustus).
Brussels Summer Festival, van 14 tt 18 augustus.
 
Pukkelpop, mét heuptasje
De zon is ook van de partij voor de 2019-editie van Pukkelpop. Maar nooit je outfit verwaarlozen! De festivalgangers opteren voor sportswear. Een crop top (of kort topje), wielrennersbroekje en dad shoes zijn een aanrader. Voeg daarbij nog accessoires zoals een pet tegen de zon en een heuptasje, dwars over de borst, om al je spullen in te bewaren en toch je handen vrij te hebben. Klaar voor de shows van Billie Eilish, Charli XCX of Kelis. Deze look past perfect op de Lokerse Feesten, in Lokeren van 2 tot 11 augustus 2019.
Pukkelpop, van 15 tot 18 augustus.
 
Hippie chic op Scène sur Sambre
Ah, Scène sur Sambre met zijn podia aan de oever van het water. Voor dit festival kiest je best voor een lange bloemenrok en leren gevlochten sandalen. En op je hoofd? Een strooien hoed of een rozenkrans natuurlijk. Peace & Love voor de optredens van Suarez, Hyphen Hyphen en Alice on the roof. Of toch liever Crammerock op 6 en 7 september in Stekene, halverwege Gent en Antwerpen? Je outfit past perfect voor beide evenementen.
Scène sur Sambre, van 30 augustus tot 1 september.
 
De look die altijd past
Zijn de festivals voor jou één grote uitdaging? Haal dan je verkleedkleren uit de kast. Minstens drie voordelen: je straalt cool en zelfvertrouwen uit. Je versterkt het samenhorigheidsgevoel onder vrienden en bouwt de weides om tot één grote speelplaats (stel je eens een hele troep kangoeroes voor …). Tot slot val je altijd direct op (de fluogele Minion, dat ben jij!). Denk er wel aan dat je het al gauw erg warm kunt krijgen in verkleedkleren: kies voor lichte materialen (linnen, katoen, zijde …) en vermijd typische zweetstoffen (zoals wol, lycra en polyester). Zorg er ook altijd voor dat je reservekleding bij hebt!